torsdag den 6. august 2009

Rundtosset


rundtosset

Mens morgenen stille bliver til dag og varmen presser på, tager jeg en svingom med uld, garnvinde og krydsnøgleapperat. Kurven fyldes med færdige nøgler og tasken, der i løbet af de sidste dage er blevet til den tredie har nu masser af muligheder for flere følgesvende.

Stille rundtosset siger jeg farvel til Emilie, der haster ud af døren mod møde med mormor, den nye bedsteveninde og Zoologisk Have.

Næsten halvvejs ringer hun, cyklen er gået i udu og vil ingenting. Jeg låner Ungersvendens cykel – min egen er uden ventil – og cylker hende til undsætning. Undervejs opdager jeg til min rædsel at Ungersvendens cykel snarere er en dødsfælde, den kan hverken bremse eller dreje ordentligt rundt.

Jeg hopper af og trækker alle de steder, vejen skråner det mindste nedad, når Tøsebarnet og cykel, hvis baghjul har sat sig skævt med en kæde der sidder i klemme mellem tandhjul og skærm.

Hjulet bliver rettet op, mine fingre bliver  sorte, Tøsebarnet fortsætter mod Vanløse og jeg trækker hjemad, kun for at opdage klokken er alt for meget, og min ankomst til arbejdspladsen bliver forsinket.

Heldigvis er der plads, både til at jeg tager den tid det tager, får vasket alt det sorte af fingrene og giver Ungersvenden besked på ikke at bruge cyklen, før den er set ordentligt efter i sømmene.

Solen har for alvor taget magt. Rundtosset vill jeg snurre ud i køkkenet efter madpakke, mens svenden kan mærkes ned af nakken og den stille morgen blev en brat opvågnen.

5 kommentarer:

 1. Pyhh Jeg bliver da helt stakåndet. Sikke en måde at komme ud i dagen på. Jeg håber da at resten af dagen vil være mere rolig for sjæl og helbred. :-)

  Husk nu masser af væske ik


  Kærlig hilsen
  Henriette ;)

  SvarSlet
 2. Ej hvor underligt! Det ene øjeblik er det et fint billede og da jeg trykker på knappen er der pludselig intet billede... Har jeg slette dine billeder Pernille.. Har jeg magiske kræfter????

  SvarSlet
 3. Godt du opdagede dødsfælden, så han ikke cykler rundt på den !

  SvarSlet
 4. Ps; må vi ikke se tasken ?

  SvarSlet
 5. Henriette, resten af dagen har været helt nede på jorden og jeg har drukket masser af vand :)
  Om du har magiske kræfter, skal jeg lade usagt, men mine billeder er her stadig :)

  Losarinas Mor, Det var rigtig godt at få kigget lidt nærmere på den cykel, jeg fik det helt dårligt!
  Selvfølgelig må I se tasken, men den er ikke færdig, venter på en gang vask, foer og hank... Jeg kunne selvfølgelig fiske den op af vasketøjskurven og tage et enkelt billede, eller to :)

  SvarSlet