lørdag den 8. august 2009

Stille og tankefuldt


Mens turen på cykel mod Glostrup gik hurtigt, var der til gengæld tid til et mere adstadigt tempo den anden vej og tid til at nyde naturen.

I området nord for Hvissinge er der gennem længere tid blevet gravet og fældet træer til udbygning af motorvejsforbindelser, men der har også været tid til at omlægge et ellers kedeligt stykke jord til et dejligt sted at gå tur og køre på cykel. Stien, der tidligere nærmest var en grusvej er nu astfalteret og i det fjerne er spændende bygningsværker ved at se dagens lys.

sten og stolper

På udvalgte steder står sten og stolper i skøn forvirring, om der er planer med dem ved jeg ikke, men det er meget hyggeligt at se på. Søen der tidligere lignede et tilfældigt hul, er nu næsten romantisk med spredte bænke, sten og stolper rundt om.

På den anden side af motorvejen dukker vestvolden op. Det gamle befæstningsanlæg er bevaringsværdigt og bliver vedligeholdt af frivillige og langtidsledige i Rødovre. Der er mange spændende steder på vestvolden, og for nogle år siden, var jeg med Ungersvenden  og hans klasse, da de blev vist rundt både over og under volden – det var spændende.

Voldgraven

I dag nøjedes jeg med at stoppe på broen og nyde synet ned ad voldgravens stille vand.

Inden jeg nåede helt hjem, kom jeg forbi træet der tidligere på året var befængt med snareorm og spindelvæv. I dag er alle ormene væk og træet næsten fri for spor efter dem. Friskt og frejdigt står det med grønne blade og bær på  de yderste kviste.

Bær på de yderste kviste

Næsten fri for spor

Jeg troede det var dødsdømt. Tænk hvor naturen er mageløs!

2 kommentarer:

  1. Losarinas Mor, Ja ikke? Jeg bliver tit overrasket over hvor smukke områder der findes, lige i baghaven af vores triste grå forstadsbebyggelse :)

    SvarSlet