søndag den 10. juli 2022

Virus, Island og Aalborg

 

De sidste dage har været noget sindsoprivende og absolut på nulpunktet i forhold til indhold. 

 

 

I løbet af ugen testede Emilie positiv. Hverken Anders eller jeg har symptomer, og har testet hver dag. Vi tester negativ. Godt vi får smidt testkits i hovedet på skolen...

Jeg har været omkring testcentret og en PCR-test, også med et negativt udfald. Jeg prøver igen i morgen, og krydser fingre for negativitet. 

Hvor hun har samlet smitten op, ved hun ikke. I en forholdsvis lille lejlighed er det svært at isolere sig. Vi gør alligevel et forsøg, og for at passe på hinanden er vi flyttet så langt fra hinanden som muligt.

Anders er i soveværelset, Emilie på sit værelse, mens jeg har indtaget sofaen. Måske er det overkill at Anders og jeg også flyttede hvert til sit, men med en kommende ferie lige om hjørnet, blev vi enige om ekstra forsigtighed. For hvis nu en af os...

Når vi bevæger os ud af vores egne zoner er det bevæbnet med mundbind og håndsprit. Emilie er kun let ramt, og det er tydeligt at hun hoster mindre og mindre, så forhåbentlig er det hele overstået om et par dage.

  

Men den der ferie. Det er omdrejningspunktet. For på søndag skal jeg gerne til Island. Jeg vil være ked af ikke at kunne komme af sted - også selvom jeg stadig ikke helt har forstået at det er lige om lidt, og at det rent faktisk sker. 

Vi skulle have mødtes hos min mor i dag, snakke om turen, planlægge og være sikre på at have styr på det hele. Vi endte med at sidde hver for sig på et videolink. Og vi fik styr på det hele.

Og med tanke på ferie, fik jeg kigget muligheder for overnatning i Aalborg. Skibene i Tall Ship Race lægger i år til kaj i Aalborg og vi har år efter år snakket om at tage dertil. Nu gør vi det, jeg fandt en hotellejlighed, kan konstatere at busforbindelserne i Aalborg nok skal få os ind til havnen, fandt oven i købet orange billetter.

Nu er det  tid til at glæde sig. Og har nogen gode ideer til hvad vi ikke kan undvære at opleve i Aalborg, tager vi gerne imod. Vi har flere dage at gøre godt med, og kan sagtens både nå at se sejlskibe og andet byen byder på. 

Garn for eksempel....

  

Men først der er lige en uges arbejde mere, sammen med daglige tests. .

 

Billederne er fra Nyborg Havn, taget dengang Emilie og jeg var til Strik i Danmarks Hjerte. 

 

 8 kommentarer:

 1. Garncafe Madsine er et godt bud. Mange mærker, og en udsøgt betjening

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sigrid. Jeg har før hørt om Garncafe Madsine, den skal vi bestemt forbi :)

   Slet
 2. Pøj, pøj med, at I ikke bliver smittet, og du oplever Island! Der er flere rigtig gode museum at opleve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Foreløbig undviger vi stadig, og Emilie hoster næsten ikke mere - der er håb :)

   Slet
 3. Uuuuuh - rigtig god bedring til Emilie!
  Håber, I kommer godt afsted til Island. Der er så spændende! Jeg købte iøvrigt garn i et supermarked. Med uld og alpaca. Meget lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg håber også at komme af sted. Lige nu ser det godt ud. Det foresvæver mig at jeg før har hørt at garn bedst købes i supermarkeder på Island :)

   Slet
 4. Hej Pernille.

  Nu ved jeg ikke helt, hvad I gerne vil se, men et par forslag om ting, vi selv skal se, når vi er i nærheden af Aalborg ...

  Aalborg Zoo - en hyggelig lille zoo, hvor især området med de afrikanske dyr inklusiv de to stalde samt vandrestien over de store katte for os er et must.

  Aalborg historiske museum - Hyggeligt bymuseum, der fortæller byens historie fra staten til nu.

  Aalborg Gråbrødre kloster - tag elevator ned og oplev et af middelalderens mange kloster. Man betaler for elevatorturen ned og kommer gratis op og prisen er den samme om der er en eller mange i elevatoren.

  Aalborg Tårnet - Se byen og dens opland ovenfra.

  De syngende træer og Skulptur Parken - et skønt grønt åndehul midt i byen.

  Aalborg Søfarts- og Marinemuseum - her brugte vi en hel dag og vi følte, at vi godt kunne have haft brugt mere tid der.

  Hilsen
  Tine - ny.denkreativeand.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine
   Tårn og park lyder godt.
   Vi kan godt lide historie, så kloster og museum lyder spændende.
   Søfart er et must.

   Slet