mandag den 25. april 2022

Udsigten

 

Bag Billes Hus ligger Tisvilde Hegn og Tibirke Bakker, deriblandt Udsigten. 

Efter et solidt morgenmåltid gik vi en tur ud for finde udsigtspunktet, hvor man efter sigende kan se Sverige i godt vejr. Det var fantastisk vejr, og måske kunne vi også se Sverige som tågede bjerge i det fjerne. Det var langt lettere at lokalisere Arresø i modsat retning.

 

 

 Det var en skøn tur, der langt hen ad vejen gik opad, med udsigt til en landskab der ganske sikkert er skabt dengang Danmark var dækket af is, og den under tilbagetrækningen skabte istidslandskaber med bakker og dale.

De få huse, der ligger spredt i området ligger alle på naturgrunde, ser dyre ud og falder for en stor dels vedkommende så godt i med landskabet, at de bliver smukke og indbydende at se på. Vi kunne i hvert fald godt pege mere end et hus ud, vi godt gad stifte nærmere bekendtskab med. 

 


 

Turen endte op ad en rimelig stejl bakke, der åbenbarede udsynet i alle retninger. Mod vand, mod sø, mod fiskeleje og mod så meget andet, alt sammen i undertoner af forår og spæde lysegrønne farver, der står på spring. 

Mod den helt fantastiske blå himmel og temperature, der fik os til at tage lag efter lag af, var det en helt igennem smuk oplevelse. Der dukkede et par andre vandrere op, som var ganske enige om os, og tanken om at åbne en limonadebod på toppen, nåede at slå rod. 

 

 

Vi gik turen ned ad bakken til den anden side, og måtte konstatere at fra den side var der også smukt, selvom turen tilbage var lidt længere. Noget i retning af et par hundrede meter. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar