torsdag den 21. april 2022

City Symfonie

 

I dag slog vi to fluer med et smæk. 

Jeg havde undervisning hele dagen - Håndværk og Design sammen med min gode makker Kasper. Jeg havde også et kursus hele formiddagen. 

Kurset blev holdt på Tek-X, Rødovres eksperimentarium for teknologi og innovation for alle elever i kommunen. Det var foreløbig sidste forløb i processen omkring at uddanne T&I pædagoger (T&I = Teknologi og Innovation, som er et fag og en dimension i undervisningen i hele kommunen)

Alle skoler har T&I lærere, og min gode makker kom fra en stilling som T&I lærer på en anden af kommunens skoler, inden han startede hos os.

Kursus samme dag som undervisning - Hmmm, tænke, tænke, tænke.. Og idé:

Du Kasper, kunne man forestille sig, at vi cykler sammen op til Tek-X, du klarer undervisningen om et eller anden superspændende teknologisk innovativt, mens jeg er på kursus, og derefter vender tilbage til jer andre, efter frokost?

Det tog ham cirka to sekunder at hoppe på og ryste et eller andet ud af ærmet - Ja helt sikkert! sagde han og fortsatte med et eller andet om at vi skal arbejde med Makey Makey.

Jeg havde ingen ide om hvad Makey Makey var, men det var faktisk ret spændende, kunne jeg se, da jeg var færdig med mit kursus. Eleverne var i fuld gang og nogen havde faktisk ikke rigtig tid til at spise frokost. De var dog alle sammen så fyldte at en pause på den lokale legeplads faldt i rigtig god jord. 

Mens Kasper og eleverne havde arbejdet med elektricitet, havde jeg arbejdet med video og redigering. Vi havde ikke tid nok til egne videooptagelser, så vi nøjedes med de klip der ligger til fri afbenyttelse i det program vi arbejdede med.  

Havde jeg selv ført kameraet, havde jeg andre ideer til hvordan det skulle have set ud, men det var også lidt sjovt at være bundet i opgaven.  

Vi lærte om City Symfonies. Et filmisk portræt af en by uden ord, men med musisk underlægning, for at fremme stemninger. Vi trak hver en by, og skulle forsøge at lave en kort video uden byen umiddelbart blev givet væk - altså start ikke med Big Ben, hvis det er London.

Min video blev som den blev, jeg fandt en flok billeder på bloggen fra den by jeg trak, min computer kunne ikke følge med, så det var svært at gennemskue om musikken duede - jeg fik aldrig et godt billede af musikken, så jeg gjorde bare noget, og tænkte at jeg lærte en masse alligevel. 

Selv med færdige små klip tager det voldsomt lang tid at lave en video der ender med at vare to minutter...

 

 

Hjemme så både Emilie og Anders videoen igennem. Emilie nåede næsten halvvejs, inden hun gættede byen, Anders var lidt hurtigere.

Jeg ved ikke om det virker, men jeg har prøvet at ligge den ind her - hvor lang tid er du om at se hvilken by jeg skulle portrættere? 

 

6 kommentarer:

 1. Faktisk havde jeg fornemmelsen af byen fra første billede. Hvorfor ved jeg ikke. Men jeg så lidt videre og kiggede desværre ikke på uret, men så var jeg ikke i tvivl :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg synes det var svært ikke at give byen væk med det samme. Specielt fordi de klip jeg havde til rådighed, var meget Paris :)

   Slet
 2. 30 sek. og jeg har faktisk aldrig været der, eller jo i 5 timer mlm 2 tog ved Gare du nord

  SvarSlet
  Svar
  1. Trine, der er noget meget fransk over Paris, uanset om man har været der eller ej. Tror jeg :)

   Slet