søndag den 4. juli 2021

Mens de voksne er i byen

 

Emilie forærede Daniel og Amalie teaterbilletter i julegave med lovning på pasning af barnet samtidig. Med udsættelser og restriktioner og hvad der ellers har sat en stopper for teaterbesøg, blev det endelig muligt lørdag aften.Emilie havde lovet barnet en tur til Den blå Planet, men havde glemt at læse op, og stod derfor uden forudbestilte billetter og negative tests, da dagen oprandt. Altså hentede hun i stedet barnet og fandt en legeplads i passende afstand til at kunne komme hjem igen.

Efter nogle timer dukkede de op, klar til mere leg, blebyt og masser af sjov. De gamle sjove børnesakse, der kan klippe takker, blev fundet frem, papir og tusser fulgte med og der gik en god halv time med klip og tegning, inden det blev tid til Duplo og senere en af de gode gennemprøvede historier med Rasmus Klump.

Jeg fandt en tom ramme, og de fineste klip blev både rammet ind og hængt op. Barnet var ikke særlig imponeret, det var faktisk langt mere spændende at klippe og for øvrigt var han allerede videre.
Vi blev enige om at terninger skal trilles, efter jeg af vanvare fik sagt han skulle slå med terningen til det sjove spil med dyr. Jeg kunne godt høre det, da jeg sagde det. Terninger skal hverken slås eller kastes, i hvert fald ikke når man er knap tre år, og tager alting meget bogstaveligt. 

Måske det var dumt at læse lige inden aftensmaden. I hvert fald endte han med at falde i søvn, og havde ingen interesse i mad, da vi fik ham vækket. Efter noget hængen rundt hos først den ene, så den anden, og yndlingstegneserien på tv, var han klar til et bad - så klar at han løb ud og satte sig i vandet i samme sekund tøj og ble var pillet af ham, og glemte rent at han plejer at hente lidt legetøj fra kassen til at have med. 

Derefter var han sulten, ville ikke have det, der stod på bordet og mente at vingummier var rigtig mad. Han fik noget andet, legede lidt mere, hyggede og endte med at gå i brædderne. Han var vågen da jeg stod op i morges, lå og hyggede sig ved siden af den sovende faster og havde ingen planer om at skulle ind i stuen sammen med mig.

Indtil han kom i tanke om morgenmad og straks bestilte havregrød.I løbet af formiddagen blev der igen tid til leg, og mens Anders og jeg pakkede til en uges tid hjemmefra, pakkede Emilie og Oscar sammen, fandt klapvognen i bunden af opgangen og trillede hjem til mor og far.Ingen kommentarer:

Send en kommentar