lørdag den 17. juli 2021

Helsingør

 

I går tog vi til Helsingør. Målet var Søfartsmuseet og Teknisk Museum, som vi af en eller anden grund aldrig har besøgt, til trods for at det netop er de to typer museer vi altid starter med at finde, når vi er på ferie. 

Og som Anders siger, er det fordi der sjældent er arkitekturmuseer, ellers havde vi taget dem med. I stedet ender vi med at gå rundt i byen og kalde det et museum. Det er byer vel egentlig tit. Nu blev det nu, og med en update på DSB, gik det op for os, at kystbanen krævede pladsbillet - noget der let kan bestilles helt og aldeles gratis på DSBs hjemmeside

Vi var tidligt oppe, nåede frem lidt over ti, kun for at det gik op for os, at vi havde rodet rundt i tiderne. Søfartsmuseet åbner klokken elleve, Teknisk samme klokken ti. Vi var sultne, havde sprunget morgenmaden over, og satte derfor kursen mod streetfoodmarkedet i de gamle værftshaller. De åbner også først klokken elleve...

I stedet fandt Anders Kronborg Cafe og Fiskehus ved havnen. Her kunne vi købe rugbrød, lynstyegt tun, garvet laks og rygeostsalat. I skyggen udenfor blev vi mætte og var klar til at indtage Søfartsmuseet, der ligger i og omkring en gammel dok, og viste sig lidt mere spændende end jeg havde regnet med. 
På vej mod museet mødte vi fisken lavet af skrald fisket op fra Øresund. Tidligere stod den med udsigt til Kronborg, nu er den flyttet lidt længere væk, og kan jeg læse, blevet restaureret. Det var ikke meningen den skulle leve så lange, men affaldsfisken viste sig at være populær og skabe langt mere fokus på plast i havene. 

Om den nogensinde bliver et større vartegn for Helsingør end Kronborg selv, tror jeg ikke. Den er skøn, historien er god, men Kronborg vil altid for mig være symbolet på Helsingør. 
Efter besøget blandt fragtskibe, krigsskibe og andre skibe og masser af sømænd var vi sultne igen. Denne gang lagde vi vejen forbi det superhyggelige madmarked i væftshallerne.

Derfra fandt vi en bus mod det Tekniske Museum, senere gik vi til Snekkersten Station, ventede da det første tog var aflyst, og havde god tid til at fikse endnu en pladsbillet til turen hjem. 

Vi var trætte da vi nåede hjem, men vi var også gode oplevelser rigere.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar