søndag den 18. juli 2021

Swingtime Sokker

 

Det er efterhånden det meste af en  måned siden jeg strikkede mine første strømper af håndspundet garn.

Jeg har ikke brugt dem. Men det skal nok komme.



Garnet var som tidligere nævnt både kradst og rustikt. Det bærer de færdige strømper præg af. Det skal ikke afholde mig fra at bruge dem.

Garnet var tykkere end almindeligt strømpegarn, jeg ville ikke bare strikke et par glatstrikkede strømper - det havde måske været smartest, men det duer ikke for mig. Jeg ville også gerne bruge så meget af garnet som muligt, men bryder mig ikke om at strikke fra tåen og op. Det er ellers en god metode, når alt garn skal bruges. 

I stedet strikkede jeg hver strømpe to gange - cirka.

Jeg fandt ret hurtigt Karens mønster på strømper af lidt tykkere garn. Jeg har haft kig på det længe, men ikke fundet noget af det lidt tykkere strømpegarn frem, jeg faktisk har en smule af. N u gav det mening af finde det frem.

Garnet var i forvejen fordelt på to nogenlunde lige store nøgler, så jeg startede med det med den korteste løbelængde, slog op på pind 3,5 mm og strikkede en hel strømpe. Ret hurtigt blev det klart at jeg skulle have valgt en mindre pind, jeg strikkede alligevel videre, for at få en ide om hvor langt skaftet kunne blive.

Jeg lod strømpe nummer et ligge, slog op med det andet nøgle på en mindre pind og strikkede endnu en strømpe. Denne gang passede pindestørrelsen, foden sad fint, men jeg havde stadig garn tilbage.



Altså trævlede jeg strømpe nummer et op, og strikkede den tredje strømpe, nu med den mindre pind og endnu længere skaft (ikke fordi 168 meter færdigt garn giver plads til lange skafter), og endte med en strømpe der tilnærmelsesvis brugte alt det garn jeg havde til rådighed. 

Tilbage til strømpe nummer to, trævlede jeg denne gang kun op til lige efter hælen, strikkede endnu en mønsterrapport inden hæl og fod igen kunne sættes til.

Når det bliver lidt koldere tager jeg dem i brug.









Design: Swingtime Sokker af Lykkefanten.


Garn: Håndspundet strømpegarn - første forsøg.

Jeg havde 86 gram, brugte 78 gram og endte med en rest på 8 gram.


Pinde: 3 mm strømpepinde af krondyrben. jeg kan godt lide de glatte håndlavede pinde, der på en eller anden måde passede godt til det håndspundne garn, men de er ikke særlig spidse.


Størrelse: 44 masker - str 39 fod.



Bemærkninger: Langs benet fik jeg plads til 4 mønstergentagelser, på bagbenet undlod jeg den første, men strikkede mønster hele vejen rundt de resterende 3.

Jeg strikkede hælen drejet rib, og tog de drejede retmasker løst af på vrangsiden.

Efter hælen flyttede jeg lidt rundt på maskerne, så jeg havde 23 masker på oversiden af foden og tog ind til 21 masker under foden.

Ved tåen tog jeg ved første indtag  kun ind på undersiden af foden, og endte med et ens antal masker over og under tåen. Ellers strikkede jeg tåen helt som jeg plejer.


Vil du se flere billeder af strømperne, kan de ses på Ravelry.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar