torsdag den 10. december 2009

Frokost i Roskilde


frokost

I sidste øjeblik kom jeg ud af døren og troede jeg kom for sent. I stedet viste det sig jeg kom en time for tidligt. Jeg fandt en stol i kantinen, slog mig ned og læste, til min mor og Annelise kom forbi og fandt mig. Også de var for tidligt på den, for det var mig der havde fortalt om klokkeslet og adressen.

Mens jeg havde siddet på min stol i kantinen, havde de fundet andre steder at kigge og nu havde de kaffe i kopperne og masser af tid til hyggesnak. Jeg pakkede bogen væk og fandt i stedet hyggen og strikketøjet frem.

Da det endelig var tid, var vi slet ikke færdige med at snakke, men heldigvis kunne vi fortsætte da vi igen kunne sætte os, denne gang ved et fint dækket bord med dækketallerkener og langstilkede røde roser.

Fint var der dækket op, de havde i den grad gjort noget ud af det med hvide duge, sølvkandelabre og levende lys. I døren blev vi modtaget, hjulpet af med overtøjet og tilbudt velkomstdrinks af høje glas med sukkerkanter. Buffeten var overdådig og på bordet ventede os lækkert brød.

Tretten 9. klasses unger havde stået for både bagning og madlavning der bød på alskens lækkerier med italiensk inspiration: godt brød, minestronesuppe, tomat- og peberfrugtsalat, spinatlasagne, kylling i tundressing, pastasalat, marinerede gulerødder og squash, kødboller i tomatsovs og appalsinsalat. Holdet havde lært lidt om fra hvilken side serveringer foregår og stod for ophældning af vand eller saftevand og tog ud når tallerkenerne var tomme mens buffeten var selvbetjening.

Men det var ikke alt. Også lidt sødt havde fundet vej, så da tallerkenen var tom blev der plads til citronkage, mandelmuffins og de lækreste biscotti.

Hele arrangementet tog omkring en time, og endelig blev det tid til ungerne også at få noget mad. Min mor og Annelise havde en gave med til Daniel, og med den her ser jeg frem til lækker mad, de næste gange Daniel har maddag herhjemme.

2 kommentarer:

  1. Øøøj, ville jeg gerne have en datter, som bliver kok! Sikke et måltid - og det kaldte de en frokost. Hvor er det flot og indbydende. Hils sønnike og ønsk ham tillykke med det vellykkede resultat.

    SvarSlet
  2. Mette b, min fornemmelse er at de har fået rigtig meget ud af opholdet. Ungersvenden er i hvert fald stadig på kurs mod en kokkeuddannelse :)
    I morgen skal de i kølerummet og hakke i kød.. eller hvad man gør derinde. Det bliver spændende at høre om :)

    Din hilsen er bragt videre og blev vel modtaget :D

    SvarSlet