tirsdag den 8. december 2009

Dominostrik


dominostrik

Sidste gang vi mødtes hos Bettina snakkede vi dominostrik.

Dominostrikken blev i sin tid udviklet af en tysker ved navn Horst Schulz. Han kaldte det Das neue Stricken og skrev flere bøger om strikkemetoden. Herhjemme blev teknikken taget op af Vivian Høxbro, der navngav, designede og siden videreudviklede sine egne versioner af teknikken.

Da jeg i sin tid skrev hovedopgave på seminariet, var det netop dominoteknikken jeg kastede mig over. Dengang fandtes der ikke mange bøger om emnet og derfor er jeg til dato den lykkelige ejer af Horst Schulz bog på originalsproget. Det kostede nogen anstrengelser at forstå det tyske fagsprog, men der er alligevel megen inspiration at hente i bogen. (Jeg tror den siden er oversat til dansk.)

Horst Schulz firkant, der nok er den mest enkle af alle dominoformerne, kastede jeg mig også over og lavede dengang en lille babytrøje, jeg strikkede i flere versioner. Jeg lavede også mine egne forsøg ud i former og fik i perioden strikket en del dominostrik.

Dominostrik er hyggeligt, fordi der aldrig er ret mange masker på pinden ad gangen. Det er hurtigt lige at strikke en enkelt firkant, trekant eller hvilken form, man nu har gang i. Rent teknisk tager det lidt længere tid at strikke en hel bluse, fordi der hele tiden skal vendes og det tager tid. Til gengæld er der næsten ingen montering til slut, for delene strikkes sammen undervejs og garnet fortsætter til næste del, uden at skulle klippes.

En af mine kolleger er netop gået på barsel og forventer familieforøgelse først i januar. Jeg har fundet den lille babybluse frem igen og satser på grønt, for selvom de vistnok ved det bliver en dreng, er det altid godt at være på den sikre side :)

domino

5 kommentarer:

  1. Jeg er altså benovet over små mange ting du mestrer :-)

    SvarSlet
  2. Juhuu Pernille, fordi du fortæller om domino her også. Jeg måtte lige have fat i Bettina i søndags for at få genforklaret metoden og nu har hun sendt mig den på mail. Jeg kan se at jeg skal sidde lidt med det i ro, og det var der ikke i søndags, så jeg er endnu ikke igang, MEN det kommer jeg. Det er nemlig en sjov måde at strikke på.

    Fortsat god dag og knus
    Henriette


    PS: Måske det skulle være din næste tutorial på bloggen..? en dominoanvisning. Der er jo allerede en fantastisk sokkeintro ;))

    SvarSlet
  3. Spændende! Den teknik gad jeg godt prøve. Det er meget inspirerende at læse, hvad du fortæller :-)

    KH Gittemay

    SvarSlet
  4. Det er nogen helt fantastiske grønne felter du fremviser. Jeg har endnu til gode at prøve, men regner med at kaste mig over Noes´ballonkjole i julen og den kører jo på dominostrik.....

    SvarSlet
  5. 1000 tak Losarinas mor


    Henriette, det er nemlig en sjov måde at strikke på, jeg glæder mig til at se hvad du får ud af det :)

    Tutorial... hmm det ved jeg ikke.. måske ... engang :)


    Gittemay, tak skal du have. Skulle du få lyst er jeg sikker på, du kan finde flere bøger der viser hvordan på biblioteket :)


    Marianne, det bliver spændende, om du synes det er sjovt, når du kommer igang med kjolen.
    Det er vist nogle ret store felter - ikke som mine små, men teknikken er den samme og jeg synes den er rigtig hyggelig :)

    SvarSlet