mandag den 14. december 2009

Biscotti og kokos


biscotti

De der biscotti Daniel kom hjem  med opskriften på, kan jeg godt gå hen og blive forfalden til. Også selvom det var en noget klistret affære at få dejen fra dej til stænger.

Næste gang bliver sikkert lige så klistret, men så ved jeg bedre og finder alt det frem, jeg kunne tænkes at skulle bruge, så ikke andet end jeg selv og tyve forskellige stykker køkkenværktøj kan tænkes at være klistret ind i æg og marcipan.

Skulle nogen derude lægge inde med gode råd til knap så klistrede fingre, er I velkomne til at træde til. Hvis ikke hopper jeg helt sikkert på igen og, skulle andre få lyst får I også lige opskriften:


500 gr hvedemel

500 gr sukker – jeg brugte rørsukker og er blevet lidt i tvivl om ikke der med fordel kunne have været en smule mindre i..

1 tsk bagepulver

4 spsk vaniliesukker

400 gr rå marcipan

300 gr hele mandler – skal og det hele

6 æg


Vask mandlerne, til der ikke længere afgives brun farve i vandet. Tør mandlerne og gem dem til senere.

Bland mel, sukker, bagepulver og vaniliesukker.

Skær marcipanen i mindre stykker og smuldr marcipanen i melblandingen.

Bland mandlerne i.

Saml dejen med sammenpisket æg.

Del dejen i seks dele og tril til lange pølser på ca 4 cm bredde (dejen er meget klistret)

Bag kagerne i ca 20 minutter ved 175 grader.

Lad kagerne køle af i 5-10 minutter.

Skær kagerne i skiver med en skarp kniv og læg dem enkeltvis på en bageplade.

Bag/rist dem sprøde ved 150 grader i ca 15 minutter.


En anden ting der ikke er helt dårlig var blandingen af kokos og Grand Marnier, selvom jeg nok skulle have haft en smule mere chokolade.

Jeg blandede efter Anders’  anvisninger, der ikke indeholdt nogle mål.

Kokosmel blandes med Grand Marnier til alt kokos føles fugtig. Herefter blandes smeltet chokolade i, til der er nok chokolade til at holde sammen på kokosmelet.

Blandingen sættes som toppe med to teskeer på bagepapir, når chokoladen er stivnet er det færdigt.

Ret simpelt – og ret virkningsfuldt!

Jeg brugte en hel pose kokosmel (200 gr) og vistnok 250 gr chokolade – men der kunne snildt have været 100 gr mere.

Og nu tænker jeg så – hvordan vil det smage med Baileys? Jeg ville nok også have prøvet det af, da turen i dag gik gennem Føtex, der har Baileys på tilbud. Men Føtex mente tydeligvis ikke der skulle prøves noget her, for der var ikke mere.

Jeg bliver nok alligevel nødt til at opstøve en flaske og noget mere chokolade…. snarest :)

6 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert !!!!
    Jeg er vild med marcipan, så det bliver nok bicottierne jeg vil prøve- fedtede fingre eller ej .-)

    SvarSlet
  2. De er altså også rigtig gode :)

    SvarSlet
  3. Hejsa

    Måske ville det hjælpe at smidde dejen 1 times tid i køleren inden den trilles til pølser??
    De lyder ellers lækre, så de må nok prøves - klister eller ej...
    Hilsen Helle

    SvarSlet
  4. Helle, det gør jeg næste gang. Jeg prøvede også med en smule mel på hænderne - det hjalp også ... lidt :)

    SvarSlet
  5. Tak tak, de skal da prøves!!;0)

    SvarSlet
  6. God fornøjelse Birgitte, de er altså ret gode :)

    SvarSlet