søndag den 30. juli 2023

Spind på en søndag - Uge 30

 

Ugen kort:

  • I Klubben er der feriestemning, vi var på  tur tre dage ud af fem, den ene var jeg ikke med på. 
  • Vi var på legepladsen og spillede affaldsbingo på vej tilbage - det var sjovt - selvom der blev samlet affald, var det sjovt, for de skulle finde det, der stod på bingopladen. Det er svært at finde en hjulkapsel.  
  • Fællesturen gik til Amager Naturcenter, hvor de medbragte fiskenet gjorde god gavn i jagten på insekter og andet kriblekrable i den lokale sø. Vi slap alt løs igen. Ud over et par frøer, var den mest spændende fangst en stor  haletudse med bagben. 
  • Mens bålet blev aflyst og alle tog i legeland, fik Berit og jeg næsten krydset alle opgaverne på sommerferielisten af. Vi rydder op og gør rent i sommerferien. Selv sneglene får gjort rent og bliver badet, og har været en tur i sommerhus, mens terrariet har stået i blød.  
  • Emilie tog til Fyn og Anders brugte et par dage af hans resterende ferie i Lund. Jeg havde to dage helt alene hjemme - det blev pludselig tydeligt, at det vil  jeg have mere af. 
  • Jeg havde en aftale med et par skønne kvinder og spiste tapas på teressen, mens vi snakkede om alt og ingenting.
  • Jeg hentede Oscar i børnehaven fredag til overnatning og hygge. Da jeg ankom fortalte de voksne at det var godt jeg kom, for barnet havde talt ned hele ugen.
  • Oscar og jeg tog i Zoo sammen med Oldemor. Vi havde en hyggelig dag, der godt kan gentages.
  • Tour de Fleece er slut og jeg har deltaget i en del online aftenspind. Jeg synes det var voldsomt grænseoverskridende til at starte med, men er blevet helt glad for det hen ad vejen. 
  • Jeg er ikke færdig med ret meget, men jeg har spundet meget mere end  forventet.  









Læse: 

Fortællingen er rykket tættere på WWII. Året er 1939 og jeg har stiftet bekendtskab med en del af persongalleriet. Der mangler stadig nogen, men de skal nok dukke op. 

Jeg er underholdt, og som med de fleste historiske romaner kan jeg enormt godt lide  at jeg kender en del af baggrundshistorien, jeg ved hvor verden er på vej hen, men jeg kender ikke de enkelte personers livslinje. 

Jeg er stadig lidt overasket over, at jeg føler mig så underholdt, for jeg synes stadig den første bog i trilogien var lang tid om at komme i gang.


Spinde:

Sidste år købte jeg en julekalender med rolags. En hver dag, og en ekstra, så jeg endte med fem og tyve. 

Rolags er små uldruller, lavet på et blendingboard - en udviddet karte. Alting kan blandes i rolags - ikke kun uld i forskellige farver, men også alt muligt andet. Jeg fandt både stumper af sarisilke, garn og guldglimmer i de små fine ruller. 

Jeg slog til fordi jeg aldrig har spundet rolags, som bestemt kræver noget andet end kæmmet og forberedte fibre - som er det jeg hidtil hat arbejdet mest med. Jeg synes de var så fine, de små ruller, at jeg næsten ikke turde give mig i kast med dem, for tænk nu hvis jeg ødelagde dem. 

Jeg kunne vælge en farve, og valgte grønt. Alle de smukke rolags jeg pakkede ud, har på en eller anden måde noget grønt. Men der var nogen imellem, som jeg ikke var helt så vild med som resten. Nogen af dem var mere gule, røde eller nærmest brune, end grønne.

Jeg overvejede at sortere dem fra, jeg ikke synes helt så godt om, men jeg endte med at spinde dem alle sammen. En ad gangen, uden at skele til hvilken jeg  samlede op og spandt. Jeg tænker jeg enderr med et lidt fjollet garn, der nok vil terndere til at stribe. Det passer mig egentlig fint og overvejer at det skal bruges til noget tosset.

Jeg troede det ville blive noget tykkere end jeg normalt spinder og tænkte at jeg skulle spinde et totrådet garn. det viste sig at rolags kan spindes ret tyndt (og det åbenbart er det jeg kan), så jeg besluttede at spinde til tre tråde. 

Jeg har som udgangspunkt spundet otte rolags på hver af mine tre spoler og forstiller mig at veje og fordele den sidste på de spoler der har mindst vægt. 

Spindet er færdigt lige om lidt. Så mangler spindingen. Det håber jeg sker i løbet af næste uge.   





Ingen kommentarer:

Send en kommentar