mandag den 10. juli 2023

Et hyggeligt møde

 

Hamborg blev grundlagt i området mellem floden Elben og Søen Alsteren. Mod søen løber floden Alster, og som så mange andre byer, der startede deres dage som et borganlæg har placeringen uden tvivl handlet om at kunne komme frem og samtidig forsvare.

 

 

Vi bor på vestsiden af Alsteren, nord for hovedbanegården, i et mondænt område med mange gamle smukke huse, jeg forestiller mig indeholder store herskabslejligheder. Bygningen der rummer vores logi har en fortid som postcentral.

Fra Alsteren løber flere kanaler, eller måske floder. En af dem er Osterrbekkanal, som ligger tæt på hvor vi bor, som vi har brugt som udflugtsmål og som vi gik langs, da vi tidligere på aftenen gik ud for at finde aftensmad.

Tyske byer er gennemgående fyldt med grønt. Træer langs veje, buske overalt og generelt mange planter. Jeg har set perroner fyldt med blomstrende buske og andet grønt, og på en eller anden måde bliver byen levende på en helt anden måde end så mange andre byer. 

Men at gå langs en bred kanal kan noget helt andet.

 

 

Kanalen er så bred at der snildt kan ligge temmelig store pramme med påbyggede huse. De var fine, husene, der var mere end en husbåd. Jeg gad godt komme ombord på sådan en fyldende bolig. Kanalen er også fantastisk til alskens leg med vand. Vi har dagligt set folk i gummibåde, på boards af forskellig art eller andet der kan sejle ned ad en flod. Eller bare hoppe i.  

Langs kanterne står folk og fisker. Vi har endnu ikke set nogen fange  noget, men det betyder ikke at de ikke gør. Vi vurderer i hvert fald at vandet er rent. 

Vi fandt græsk mad på en lille hyggelig restaurant, der havde fået god omtale og var så overfyldt at den stakkels tjener ikke kunne følge med. Vi blev bænket ved et borde-bænke-sæt hvor der allerede sad to mænd, der talte dansk.



De  viste sig at være to gamle skolekammerater på  tur. De var glade for at have beholdt venskabet til trods for at skolegangen lå langt tilbage. De var superhyggelige og vi snakkede løs på kryds og tværs, men vi ventede på maden, der tog sin tid, for de havde travlt.

Gutterne var på en drengetur og havde planer om havnesejlads og indkøb af udstyr til hobbyprojekter og andet vigtigt. 

Da vi var færdige og havde betalt, sagde vi pænt farvel til drengene og ønskede dem en god ferie. Vi fandt toget tilbage, og er klar til at pakke alt vores habengut sammen i morgen, når turen går videre til Berlin.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar