tirsdag den 11. juli 2023

Berlin

 

Vi er ankommet til Berlin. Vi bor lige ved siden af den store ballon, man nærmest kan se fra hele byen og Trabiworld - et sted hvor Trabanter er i højsædet. På den anden side af gaden ligger et Trabantmuseum og en Trabantbutik, hvor man kan købe Trabantlegetøjsbiler i alle farver. Og mønstre.

Rundt om hjørnet ligger CheckPoint Charlie. Jeg er ikke helt sikker på om vi kunne være mere midt i byen.

 

 

Da jeg kiggede efter overnatning ledte jeg i første omgang efter en lejlighed via Airbnb. Det har vi gjort før med succes. Vi vil gerne have et køkken og mulighed for at lave mad. Vi vil gerne kunne sætte drikkevarer på køl og er med tiden blevet glade for at kunne lukke en dør til et soveværelse og hver for sig være alene sammen.

Jeg kunne sagtens finde lejligheder via Airbnb, men prisen er steget temmelig meget siden vi sidst besøgte Tyskland. Så meget at det viste sig at en hotellejlighed var billigere. Altså endte jeg med hotellejlighederne. På en eller anden måde føles det mere sikkert end nogens lejlighed, som man aldrig rigtig kan være sikker på. 

Vi må så undvære en ovn. Af en eller anden grund følger der ikke ovne med i hotellejligheder, med mindre vi er villige til at betale noget mere end Airbnb. Anders mener ikke vi behøver en ovn, så længe der er kogeplade og elkedel er han tilfreds.

 

 

Det er så længe siden jeg bookede, at jeg slet ikke kunne huske hvad jeg havde bestilt. Jeg var omkring så meget at det hele blev rodet sammen i mit hovet. Heldigvis viser det sig at jeg har valgt ret godt.

Og heldigvis er hotellet i Berlin  en tak bedre end det i Hamborg. Det ville være ærgerligt hvis det var den anden vej. Begge steder er rigtig fine, men her i Berling er værelserne lidt større, møblerne lidt lækrere, badeværelset superlækkert og muligheden for at komme rundt fantastisk.

I Hamborg var der ingen spisebord, men en bar med barstole og ikke rigtig plads til benene. I Berlin er der spisebord og stole, lidt mere service og en emhætte. Her er også aircondition. Her er åbenbart så varmt, at der er sat en ekstra blæser ind. Det betyder at temperaturen er dejlig. 



Og så er der et gæstevaskeri. Der var varmt i Hamborg og der er varmt i Berlin. Vi har som  sådan tøj nok med, men vi har badet to gange om dagen og skiftet tøj flere gange, så det begynder at se lidt sløjt ud med beholdningen. 

Vi havde besluttet at finde et vaskeri i morgen, og så viser det sig at hotellet har et selv. Det gør det noget nemmere.  

Vi har en flok planer om hvad de næste dage skal indeholde. Vi mangler bare at sætte dem i system, så vi når det hele. 






2 kommentarer:

  1. Skønt område I bor i, men Berlin er jo skøn nærmest uanset hvor man bor. Kender du timeride.de, det må næsten være en nabo/genbo? Ellers kan det anbefales, hvis man er interesseret i Berlin under opdelingen. Vi kom desværre til at vælge den samme person at følge, det ærgrede os lidt bagefter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi bor lige oven på dem. Ja Berlin er skøn uanset hvor. Vi har boret mange steder og det er altid dejligt at opleve byen fra et nyt sted :)

      Slet