lørdag den 22. april 2023

Magneter

 

Magnetfiskeri er helt vildt sjovt, specielt hvis der er noget magnetisk at fange. 



 

Når man fisker med magneter, kommer der ikke fisk på krogen (med mindre fisken har spist en magnet...). Det handler om at undersøge hvad der bliver smidt i det vand, der omgiver os. Med en grøn profil, har vi selvfølgelig fiskemagneter  til at tage med på tur - og noget kan tyde på at de bliver godt brugt.

I onsdags pakkede vi to magneter på lange liner og otte tøser, for at gå ned til en bro over vandet i volden. Pigerne var ved godt mod, synes det var spændende, men tabte lidt interessen som det viste sig at intet bed på.

Jeg havde ellers satset på at fange en cykel eller en indkøbsvogn. Jeg har mere end en gang set cykler og indkøbsvogne ligge og rode i vandet. I stedet fangede vi broen flere gange. Det kan være pænt spændende, når magneten sidder så fast, at man er ikke er helt sikker på at kunne hive den løs. 

 

 

At der ikke var noget at fange er jo sådan set godt. Om det handler om at der er ryddet op, eller andre magnetfiskere har taget det hele, ved jeg ikke. Men rent miljømæssigt kan det vel nærmest være ligemeget, og langt bedre for indbyggerne i vandet. Jeg er nu ikke sikker på hvor meget liv, der er i vandet ved volden. 

Noget er der selvfølgelig, det ser bare ikke særlig lækkert ud. Om ikke andet hænger ænderne som regel ud. 

Vejret var fantastisk, jeg må sige de holdt spændingen ved lige længe, skiftedes til at svinge magneten ud over kanten og trække den op igen, mens de allesammen med mellemru fik øje på den døde hejre, der lå på bredden eller var sikre på, at nu ville de fange noget.

 

 

Med solen i ryggen kunne vi se os selv spejlet i vandet, og sådan et skyggebillede kan være ret sjovt. Der kan laves mange fine fagter i række oppe fra broen.

På onsdag samles vi igen til fællesskab og måske lidt snak om det med fællesskab. 

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar