mandag den 24. april 2023

Masker på en søndag - Uge 16

 

Ugen kort:

  • Ugen blev usædvanlig lang, og den kommende uge bliver ikke nødvendigvis kortere. Til gengæld venter forårets forkortede uger lige rundt om hjørnet. 
  • Jeg fandt cowboybukser til firsertemaet i den lokale genbrug og syede dem til en nederdel.
  • Det viste sig at der lige ved siden af genbrugen ligger en fodterapeut. Jeg har en henvisning fra lægen til hjælp til en negl, der engang blev slået af og voksede mærkeligt ud. Trods flere forsøg er det endnu ikke lykkes mig at få en tid, men den lokale fodterapeut viste sig langt mere interesseret i at hjælpe, end den mere hypede jeg tidligere havde forsøgt. 
  • Nu er der derfor booket tid i næste uge. 
  • Vi brugte en hel dag på arbejdsmiljø til kommunens halvårlige arbejdsmiljøseminar for alle arbejdsmiljøgrupper og efterfølgende dialogmøde for alle kommunens arbejdsmiljørepræsentanter. Denne gang handlede det om arbejdsglæde og fastholdelse. Vi kom hjem med en del vi vil arbejde videre med. 
  • Jeg havde glæde af Oscar hele to gange. Først da jeg hentede i børnehaven tirsdag og afleverede onsdag. Og i dag, da den gamle lejlighed skulle rengøres og jeg lovede at lege med barnet nogle timer. Vi tog til remisen på Blegdamsvej, hvor der har været indendørs legeplads siden 1970. Jeg vidste det godt, jeg har bare aldrig været der. Det har Oscars far til gengæld, sammen med børnehaven og han huskede det som godt.
  • Oscar siger at når han bliver fem år, tør han godt køre med Metro. Altså nøjedes vi med at gå ned og kigge på Metroen og gå op igen og tage bussen. 
  • Skolebestyrelsesmøderne bliver efter en årrække bedre og bedre.
  • Til trods for at jeg nok aldrig skal føre et valgfagshold til eksamen i Håndværk og Design, var jeg med, da en time om netop det fandt sted på egen matrikel. Jeg vil nemlig gerne vide hvad jeg skal gøre eleverne klar til. Det var en spændende time, og mange af de tanker jeg gør mig om faget og om hvordan jeg gerne vil undervise gav rigtig meget mening. 
  • Vi fiskede med magneter på Volden og jeg har booket åben skole på Heerup Museet, hvor eleverne skal hamre og save. 
  • Jeg mødtes med nuværende og tidligere kolleger til lækker mad på Gården i Hvidovre. Det var godt, og vi kom derfra med en ny dato. 
  • Vi holdt firserfest i Klubben. Det var et hit. 
  • Jeg har faktisk også nået at vaske. 

 







 

Læse:

Ugen bød på flere dage, hvor jeg først nåede hjem efter aftensmaden. Dage hvor jeg mere eller mindre gik omkuld og aldrig rigtig fik læst mere end en halv side i bogen.

To mord, ingen mistænkte, mærkelige sammenfald og et makkerpar, der har det med at blive irriterede på hinanden. Det kan jeg godt forstå, jeg synes også at ham Jeppe er pænt irriterende. 

Jeg føler mig stadig underholdt, også selvom det går langsomt. 


Strikke:

Jeg har delt trøjen til Emilie til krop og ærmer. Jeg følger flere størrelser i opskriften - noget til skuldre, den største til ærmer (Emilie er vild med voluminøse puffærmer) og noget tredje til kroppen. Eller jeg blev i tvivl om det med kroppen, målte og besluttede hvor mange flere masker, der mangledde underr ærmet. 

Jeg tror måske jeg slog for mange op. Jeg har prøvet den på mig selv og synes der er rigelig plads. Jeg tænker Emilie skal prøve den inden jeg fortsætter, har meddelt hende planen og lader den ligge til hun har tid. 

Jeg strikker Victoriana af Fabel Knitwear i Drops Melody. Victoriana skal egentlig have en høj hals, men det er ikke Emilie ønske. Altså spang jeg halskanten over og slog op lige efter. 

Jeg havde måske nok glemt at Fabel Knitwear har en tendens til at lave halsudskæringer uden hals. De går som regel lige over og skærer ikke Emilie særlig flatterende - og skaber tit folder i halsen.Mpske glemte jeg det, fordi der som noget af det første stod vendepinde. 

Det var ikke mange vendepinde og halsen er stadig ikke fantastisk. Jeg tænker at kanten måske skal syes ned, i stedet for at tilføje mere. Jeg ved mere, når hun har prøvet den. 

Noget Fabel Knitwear til gengøld er rigtig god til, er skuldersømmen.Jeg har strikket til Emilie af samme designer før, og både i de løse opskrifter og i bogen, som jeg strikker efter nu, er læge afsnit om hvor vigtigt det er at skære skulderen det rigtige sted, så det færdige resultat sidder bedst muligt. 

Jeg slog op og strikkede ud til skuldersømmen efter en af midterstørrelserne. Det viste sig at passe perfekt. Nu håber jeg bare at resten også passer.

 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar