lørdag den 21. oktober 2017

Fra udstillingsskabet


Berit har købt halloweenpynt til udstillingsskabet. Udstillingsskabet er mit. Eller det er det blevet. Det er også mig, der har nøglen... Såh...





Altså tømte jeg skabet for alle de færdige lerting, der længe har stået og pyntet - og som jeg med mellemrum har undret mig over at børnene ikke har spurgt efter.

Nu ligger de færdige ting i børnenes respektive skuffer, et par enkelte ting blev tilbage - alle ting jeg har lavet, og som jeg prøver at samle som inspiration til næste gang vi skal lege med ler.

Ind i skabet kom også spøgelser, minigræskar og lys med spindelvæv. Jo, jo. Der er ikke et øje tørt. Halloween kan bare komme an. Også selvom vores årlige fest er rykket et par uger.









Inde i skabet lå også en lille kat. Den havde jeg nærmest glemt. Nu er den udstyret med farvet lædersnøre gennem de huller jeg borede med et grillspyd og glasperler som fødder. Den er også sat fast i bundet med alle arbejdsnøglerne.

Den tjener to formål - nej tre. Den er også dekorativ.

Men mest af alt håber jeg at inspirere, og så det er spændende hvor meget sådan en klump glaseret ler, kan holde til.

Bagsiden er desværre uden glasur. Det ville ellers have været pænt, men det var en prøve, og hullerne var ikke store nok til at sætte perleholderne gennem. Det husker jeg næste gang.





Inspirationen til den lille kat fandt jeg for længe siden på Pinterest, og er en fusion mellem flere forskellige små sjove ideer. Jeg havde printet billeder dengang vi sidst fandt leret frem, men billeder er sjældent helt så spændende som mere håndgribelige inspirationskilder.

Lerværkstedet ligger ikke lige rundt om hjørnet. Når efterårsferien er slut venter julegaveværkstedet. Julegaver er sjældent at den meditative langsigtede slags. mens vi voksne gerne ser børnene fordybe sig og bruge tid på de enkelte processer er virkeligheden ofte langt fra.







Specielt i juletiden, hvor også de børn, der sjældent ses på Hobby dukker op, skal ting kunne laves forholdsvist hurtigt og samtidig ligne en million. Vi krydrer selvfølgelig mulighederne med fordybelse og koncentration, men det er sjældent førstevalget.

Efter jul, når Hobby når en vis afmatning er det tid til fordybelse, tid til længerevarende projekter og tid til lerværkstedet.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar