søndag den 3. maj 2015

Fest efter fest


Efter fredag kommer lørdag og efter konfirmation kommer fødselsdag. Søsteren min slog to fluer med et smæk. Når familien nu alligevel var samlet var det nærliggende at fejre Nicklas, der fylder femten i morgen, på dagen efter den store dag.


Kage til Nicklas


Altså var vi en del, der overnattede, nogen der tog hjem, og et enkelt sæt gæster der kom kørende til fødselsdag. Nicklas havde det fint med fødselsdag dagen derpå, han havde det fint med servering af rester – der var mange rester, endda en hel del der slet ikke havde nået bordet i første omgang – og fint med genbrug af gæster.

Det eneste han ville have var en lagkage. Efter egne foreskrifter og ganske som han ville have den. Ann-Dorthe blandede lakridskys med flødeskum og lagde lag på lag, mens jeg var dumdristig nok til at foreslå fine flødeskumskanter – og fik lov at gøre det selv.

Helena og jeg blev enige om et N på toppen, Muligvis var det ikke det store kunstværk, men Nicklas var glad for både lagkage, gæster, gaver og rester. Mormor holdt tale. Det havde han frabedt sig til konfirmationen sidste år, men havde alligevel trukket lidt i land. Ret skal være ret mener mormor, og rejste sig og sagde smukke ord i rette stemning.

Dagen blev Nicklas’, også selvom Victoria endnu en gang trak i gårsdagens kjole og viste frem for det enkelte sæt gæster, der ikke var med dagen før og i øvrigt beholdt den på, og også velvilligt mente at den skal bruges mange gange endnu.


April 2015


Det blev sent før vi nåede hjem, og dagen i dag er for alvor tilmeldt hvile og sofaen trækker svært. Emilie og jeg har været en tur i Centret efter fornødenheder. Emilie har hjulpet os af med alle de ophobne tomme flasker. Vi har en stående aftale om, at hvis hun afleverer, må hun beholde pengene. Med efterskole og weekender hjemmefra er der ind imellem temmelig mange flasker i bunken, når hun kommer hjem. Det var rart at få ryddet ud, og Emilie samlede penge nok til en smule ekvipering – ren win win.

Vi har været en tur i haven. Emilie og jeg kun for at kigge. Anders for at rode lidt med rødder i leret jord og vanding af det allerede plantede. Nu ved hun hvor haven ligger, og ser for sig, hvordan vi kan holde fødselsdag for hende, når den tid kommer. Vi skal bare lige have et bord og en parasol, en grill og en flok tæpper. Måske endda hynder og lys til når mørket falder på.

Endnu er der lang tid til juli, så mon ikke vi kan nå det.


2 kommentarer:

  1. Hold da op, hvor er det en fantastisk flot kage !!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Susanne, hun er dygtig, hende Helena :)

      Slet