mandag den 18. november 2013

Rundt og rundt og rundt og rundt...


Emilie fablede om æbleskiver. Det har hun gjort før, men det er første gang hun tog udfordringen op og fandt æbleskivepanden frem.


Den gode gamle af støbejern...

Den gode gamle af støbejern...


Det er mange år siden jeg købte den. Jeg havde næsten glemt den. Den var også noget støvet, da den blev hevet frem fra det bagerste hjørne i det inderste skab. Jeg troede slet jeg havde mere tilbage af alle de køkkenting jeg købte brugt, dengang jeg flyttede hjemmefra. Og manglede både gryder, tallerkener og en æbleskivepande.

Røde Kors og UFF havde god glæde af mig.

Sidste år knækkede citronpresseren. Sådan en gammel, gammel en af glas. Den var egentlig ikke meget bevendt, men den var fin og virkede (sådan da), og jeg troede længe det var sidste del af dengang. Nu har vi ny citronpresser. Ikke så pæn eller af glas, men praktisk, funktionel og af plastik.

Men jeg har altså stadig den gamle æbleskivepande. Tung som et ondt år og af støbejern. Det krævede noget knofedt at gøre den ren og anvendelig. Men så virkede den også bare.


Den gode gamle af støbejern...

Den gode gamle af støbejern...


Dengang jeg var tyve og boede alene, havde jeg en periode hvor æbleskiver var fantastiske. Jeg kunne stå i timevis og vende den ene kugle efter den anden. Jeg var ret god - så vidt jeg husker. Jeg regnede ikke med at jeg ville være helt så god nu.

Emilie gav hurtigt op, og så endte jeg med at stå med strikkepinden og panden. Med en bog og god tid. De blev ikke helt så pæne, som jeg husker jeg kunne, men den meditative følelse vendte tilbage.  Sammen med tankerne om, hvad folk uden strikkepinde egentlig bruger til at vende sådan nogle med?

Smagen var der ikke meget at skrive hjem om... så jeg bliver nok nødt til at prøve igen. Med en anden opskrift. Inden længe.

4 kommentarer:

 1. jeg mistede desværre min gamle æbleskivepande ved en oprydning sidste år og nu går jeg og ærgrer mig, for når jeg ser butikkernes tilbud på æbleskiver, så er prisen fin, men fabrikationsdatoerne er et helt år gamle. Det har jeg set i både Netto, Super Best og Kvickly. De æbleskiver har jeg altså ikke lyst til at sætte tænderne i. Det ville da være så meget lækrere at få nogle friske.
  Jeg synes jeg kan huske at Marina på sin blog Badut har vist flere forskellige opskrifter på æbleskiver, så der kan du nok finde inspiration til dine næste æbleskiver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Evi, selvom den ikke bliver brugt tit, er jeg glad for min ikke er røget ud :)
   Og du har ret - Marina har en opskrift på æbleskiver. Jeg synes også Lone landmands ser spændende ud - og der er endda revne æbler i :)

   Slet
 2. Jeg må indrømme at jeg ikke har brugt min æbleskivepande i en hel del år, men jeg syntes som du at det var meget hyggeligt at stå der med en strikkepind og omhyggeligt vende og dreje til de blev smukt gyldne.
  Det er jo bare typisk at lige så snart en ting er væk, så får man brug for den eller som i dette tilfælde får lysten tilbage til at bruge den, når det er for sent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Se, det kanjeg jo godt relatere til Evi :)

   Slet