mandag den 4. november 2013

De store strikketrøjers tid


Sokker til daniel


Det er ikke nogen hemmelighed jeg altid strikker. Det er heller ikke nogen hemmelighed at der er op til flere store trøjer på vej. Trøjer der alle er nået en størrelse, der ikke er lette. Hverken at flytte rundt med, sidde med, pakke ned eller i det hele taget have med at gøre.

Jeg gider dem godt, de store projekter. De er bare - store. Og det er åbenbart for meget, eller for kedeligt, eller for tungt lige nu. I hvert fald tager jeg mig i at ønske små projekter i stedet. Tager mig i at lave alt muligt andet i stedet.

Det er som sådan heller ikke nogen hemmelighed. Sådan er det lige nu. Det skifter - ved jeg.


Sokker til daniel

Sokker til daniel


Daniel valgte garn til sokker dengang det stadig var efterårsfeire. Da han gik, lå fire bunker klar. Da efterårsferiens sidste dag var til ende, var maskerne på det sidste par godt på vej mod samme ende.

Siden har de ligget klar. Klar til foto. Klar til overdragelse. Klar til varme på en kold dag.

Det der med foto har været lidt svært. Kombinationen af lys, Daniel, tid og alt det andet der skal til, har endnu ikke været til stedet. Nu gad jeg ikke mere. Brugte mine fødder i stedet. Fødder der er en smule mindre end Daniels. Men fødder.

fakta[2]
Design: Rib-skaft-hæl-fod-tå. Strikket gennem generationer, nedskrevet utallige gange, ikke ændret væsentligt i mange, mange år og sådan som jeg altid strikker til Daniel.

Mønstret til skaft og overfod er beskrevet lige her, sammen med gennemgang af resten af sokken.


Garn: Strømpegarn fra strømpegarnskassen. Alt garn af den helt almindelige strømpegarnsslags med 210 løbende meter pr 50 gram.

Størstedelen af garnet er fra den store posefuld rester jeg fik engang i sommers. Der er stadig garn til mange sokker, og det var hyggeligt at se Daniel vælge og vrage og styre mod farver, jeg ikke lige havde forestillet mig, han viile vælge.

Alle sokkerne er strikket med to tråde. Ingen ensfarvede, alle mønstrede garver med farvesikft i varierende faconer og stemninger.

De færdige sokker vejer tilsammen 457 gr - omkring 115 gram pr par.


Pinde: Fire strømpepinde i størrelse 4. Der er flere i et sæt, men jeg strikker sjældent sokker på mere end de fire.


Størrelse: En smal størrelse 43. Nok har han store fødder, men resten af ham er som tændstikker, så opslaget blev den samme mængde masker, som jeg strikker til mig selv – 44 masker – mens foden blev en smule længere.


Sokker til daniel


Bemærkninger: Mønstret på skaft og oversiden af foden er et lille ribmønster – en omgang ret, en omgang to ret, to vrang.


Har du lyst til at se flere billeder af sokkerne, kan de ses lige her og her og her og her på Ravelry.

9 kommentarer:

 1. Jeg beundrer altså hvor meget du når !

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, jeg kan slet ikke lade være :)

   Slet
 2. Det er nogle dejlige farver, han har valgt. Varme ser de også ud til at være!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, det er sjovt som forskellige farver kan blive rigtig fine sammen :)

   Slet
  2. De må være virkelig sjove at strikke og se farverne vokse frem.

   Slet
  3. Det er så sjovt, Christunte :)

   Slet
 3. Jeg er vild med dine smukke sokker og med de skønne billeder du poserer i.

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med dine smukke sokker og med de skønne billeder du poserer i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Evi, jeg har ikke lovet hvornår de skal være færdige, men Emilie ønsker adventsgaver, og jeg synes også at Daniel skal have.. så nu er de røget i posen med den slags :)

   Slet