mandag den 25. november 2013

Turbular Cast On


Anders købte garn. Han havde en plan, og jeg manglede noget strik til møder og andet, der ikke kræver den store koncentration.

Han vil have en hel simpel sweater. En sweater uden snoninger eller andet besværgerligt. En sweater i glatstrik. Han vil have ribkanter i kontrastfarver og en enkelt stribe hen over brystet. Han vil også have striber på ærmerne, hvilket gav anledning til lidt tankevirksomhed.


Turbular Cast On


Det er fint med en simpel sweater. Det giver mulighed for at fokusere på detaljen. Fokusere på de små ting. De ting, der giver ekstra lækkerhed og det sidste fine.

For et par dage siden huskede Liselotte mig på turbular cast on. Det giver sådan en pæn kant. Anders vil have to-to rib og, for lige at sikre mig den rette opslagsningsteknik gik jeg på opdagelse på nettet. Jeg fandt en anden metode end den Liselotte henviste til.

En metode, der ikke gør kanten mindre pæn. Den virker bare bedre når der skal være to ret og to vrang ved siden af hinanden, i stedet for en af hver.

Ysolda viser med fine billeder og et letforståeligt sprog hvordan en kant også kan laves. Jeg er færdig med ribben og strikker nu rundt og rundt og rundt med ene retmasker.

Det er næsten for nemt!

2 kommentarer:

  1. Det er altid fedt med nye teknikker. Man får flere og flere muligheder ikk.. :) det bliver med garanti en lækker sweater uanset metoden

    Knus

    SvarSlet