lørdag den 23. november 2013

Mens morgen blev til formiddag


I morges var sweateren til Daniel endelig tør, og jeg kunne klippe mellem de hæklede kanter. Inden formiddagen blev til middag, kunne jeg hæfte sidste ende og lyne lynlåsen.


Robin Hoddie til Daniel


Da Emilie og jeg omkring middagstid gik i Centret, kom trøjen med og billeder blev taget. Kælderrummet gav husly, mens vi slentrede rundt blandt alt for mange indkøbslystne lørdagstravle mennesker. Slet ikke nogen dårlig disponering, for nu er det mørkt, frokosten spist og radioen tændt. Et nyt fjernsyn er efter sigende på vej, og indtil da klarer vi os uden.

Metoden med at hækle og klippe hedder steeks. Liselotte linkede for længe siden til den afsindig hjælpsomme billedereportage. Jeg har prøvet før, men denne gang føles alligevel lidt som første gang.

Jeg udbyggede hæklingen lidt og hæklede en række stangmasker i fastmaskerne, inden jeg samlede masker op og strikkede rundede forkanter, der siden blev syes fast om fastmaskerne. Det hele inden vask, for at alt garn skulle blive blødt, velduftende og uden spindeolie.


Robin Hoddie til Daniel

Robin Hoddie til Daniel


Når jeg samler masker op til kanter strikket vinkelret på strikkeretningen springer jeg altid hver fjerde maske over. Det giver en kant, der ikke flaner og sidder pænt. I strik er formlen med hver fjerde maske gennemprøvet og virker som regel. Der måtte dog nogle prøver til før jeg fandt den rigtige formel for stangmasker, for jeg kunne godt regne ud, at det min ide om en dekorativ række stangmasker i en anden farve højst sandsynligt ikke ville sidde pænt, hvis jeg blot hæklede i alle fastmaskerne.

Jeg endte med at springe hver sjette fastmaske over, og synes egentligt at det ser rigtig pænt ud.

Da jeg strikkede kanten lavede jeg et par huller til en snor gennem hætten, og da jeg vidste at jeg under ingen omstændigheder kunne finde en anoraksnor i en passende farve, strikkede jeg snoren selv i samme farve som den indvendige hæklede belægning.


Robin Hoddie til Daniel

Robin Hoddie til Daniel


Jeg burde selvfølgelig lave en faktaboks, men i min terminologi er sweateren ikke rigtig færdig før jeg har billeder med modellen i. Hvornår jeg får mulighed for det er ikke godt at vide. Endnu mindre ved jeg om Ungersvenden overhovedet kan passe den, for den ser mistænkelig lille ud, trods måling og genmåling og opmåling undervejs.

Jeg regner med han passer den, pakker den ind til julegave og kan da lige nævne at den er strikket af Blackhill Højlandsuld i farverne Viol og Græshoppe fra Garnudsalg, opskriften hedder Robin Hoddie, og jeg synes det er et rigtig flot stykke strik.

Og så lykkedes det mig at tilføje en udpræget maskulin trøje både lilla og et par perler....


Robin Hoddie til Daniel

18 kommentarer:

 1. Hvor er den flot. Du har en super finish.

  SvarSlet
  Svar
  1. Garnløkken, jeg har altid synes finish er vigtig :)

   Slet
 2. En lækker juegave og som altid er alt gennemført til ug med kryds og slange :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg håber han ser lige sådan på det :)

   Slet
 3. Super fed, og lige mine farver ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Violykke, det er også lige Ungersvendens farver. Den syregrønne er rester fra den sidste sweater jeg strikkede til ham :)

   Slet
 4. Ja den er virkelig lækker! Både farver, mønster og finish!

  SvarSlet
  Svar
  1. Karen, jeg kunne slet ikke lade være med at strikke den, da jeg faldt over mønstret. Jeg synes den er superflot :)

   Slet
 5. Jeg er vild med din Robin Hoodie, den er simpelthen skøn. Og så er jeg altså imponeret over, hvor flot, du har syet lynlåsen i, så den sidder pænt. Flot arbejde

  SvarSlet
  Svar
  1. Lydert, jeg synes den trækker en smule forneden, ellers er jeg godt tilfreds. På seminariet lærte jeg at folde lynlås og strik over fire fingre. Lynlåsen inderst - strikken yderst, ikke noget med at hive. Så skulle det passe så strikken ikke trækker og lynlåsen buler :)

   Slet
 6. Den er simpelthen så flot. Jeg er virkelig imponeret over den finish, du kan præstere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Britt, min morfar var perfektionist til fingerspidserne. Måske har jeg arvet noget af det :)

   Slet
 7. Den er da fantastisk! Bindebåndet i hætten er genialt. Fatter ikke helt, hvordan du har fået de der ender på, men det ser virkelig godt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, noget med at hive igennem med en tråd. Og så syede jeg en perle i enden, så båndet ikke pludselig falder ud igen. Perlen passer lige inden i klokken. Jeg kunne nemlig ikke overskue at binde knude på sådan en forholdsvis tyk strikting :)

   Slet
 8. super flot, den må jeg lave en dag, skal have prøvet det med at hækle inden kan klipper op,sejt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Quentin, jeg synes det var meget grænseoverskridende første gang jeg klippede. Men det er faktisk meget nemt. Så nemt at det næsten ikke kan gå galt. Tror jeg :)

   Slet
 9. Hvor er den flot - både mønsterstrikken og farverne

  SvarSlet
  Svar
  1. Unikarina, jeg synes snoningsmønstret er superflot. Det virkede næsten som rib, da jeg strikkede det, men heldigvis kunne det glattes ud i våd tilstand :)

   Slet