fredag den 27. marts 2009

Oslo Rådhus

Oslo RådhusPå turen rundt i byen, gik vi lidt på må og få ad gader til den ene og den anden side. På den måde nærmede vi os pludselig rådhuset, der umiddelbart ikke havde nogen tiltrækning på os.

Tættere på, lagde vi mærke til uret, der bestemt var et ophold værd og da jeg samtidig havde brug for et toilet, besluttede vi der nok ville være et indenfor, så vi gik nærmere.

Rådhusuret

Det var en god beslutning, langs begge sider af gården har kunstneren Dagfin Werenskiold udsmukket med de flotteste relieffer alle med tilknytning til den nordiske mytologi, mange af dem handler om Yggdrasil – verdenstræet, her hælder Nornerne vand på træet.Nornerne og Yggdrasil

Indenfor var hallen udsmykket med kæmpe vægbilleder, jeg ikke ved hvem har lavet eller hvad forestiller, men flot så det ud. Mens Sille fotograferede i hallen, fik jeg foreviget mig selv, og tænker endnu engang på paradokset om hvorfor jeg aldrig har nogen billeder af mig selv, men masser af alle de andre!

Sille migToiletterne var rigtig pæne og rene, som sådan nogle tit er på så fine steder og fra store vinduer bagerst i hallen var udsigt til skulpture, jeg umiddelbart ville gætte på er lavet af Gustav Vigeland – måske tager jeg fejl.

Rådhussal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar