lørdag den 14. marts 2009

Bytur


Fra Bedsteveninden lod vi cyklerne stå og gik ind mod byen og en bytning. Undervejs måtte vi omkring alle de garnforretninger, der lå inden for en rimelig afstand.

Det blev til tre nøgler grøn bomuldsgarn til tæppelapperne, men det er mørkt nu, så ingen billeder!

Et sted bag Hovedbanegården, mødte vi et par turister, der ledte efter rådhuset, men havde forvildet sig den forkerte vej ud fra banegården. Vi kan engelsk og vi kan vise vej :)

Også vi gik mod Rådhuspladsen og videre op ad Strøget til Nørgaard, der udviste en service, der ofte kan kigges langt efter. Ingen brug for bon, ingen brug for forklaringer – de bytter med et smil!

Fra Strøget fandt vi ned ad de mindre befærdede gader og endte, efter en tur der zig-zaggede gennem byen, ved Kongens Have. Vi gik ikke ind, men glade lyde og friske farver lyste mod os. rundetårn

På hjørnet trykkede vi næserne flade mod Helga Isagers nye butik. Klokken var blevet mange og der var lukket. Det gjorde nu ikke så meget, vi skulle bare lige finde den.

En pizza tungere, gik vi tilbage mod Vestrebrogade (helt hjemme, kiggede jeg kort, tegnede og beregnede. Vi gik omkring 8 km – dagens motion, vist)

Inden vi rundede Platanvej stoppede vi op ved Musikkonditoriet og købte Mozartkager – Mmmm. Her var ikke tale om service, snarere ligegyldighed!

Ingen æske til kagerne, der nærmes blev smidt ned i en papirspose, nummer to kage, fik et ordentlig hak, så jeg bad om en anden. Det faldt ikke i god jord!

Med en ny kage og et stykke pap under vendte vi hjem, hvor theen blev brygget, strikketøjet fundet frem og projektopgaver gennemlæst, rettet og kommenteret.sillelampe

Fra spisebordet er udsigten mod stuens anden ende blevet en del rigere af en ny lampe, lavet helt af genbrugsmaterialer. Kæmpestor er den, helt rundt og meget smuk. Den fylder godt, men med en stue med 3½ meter til loftet er der plads nok.

Da vi hver især begyndte at gabe, pakkede jeg mig sammen  til endnu en tur over Valby Bakke, Denne gang fra den stejle side, men ingen grund til at stige af cyklen. Joh – vel kan jeg komme over.

En dejlig dag, af den slags jeg lever længe på, er til ende.

2 kommentarer:

  1. Det lyder som en dag af de allerbedste, Pernille! Jeg kan mærke, at jeg savner en bytur, når jeg læser, hvad du fortæller.
    Ha' en god søndag ;-)

    SvarSlet