lørdag den 14. marts 2009

Hæklede lapper

lapper

Stærkt inspireret af Liselotte og hendes hæklerier, fandt jeg mine hæklede oldemorfirkanter frem igen. De har nu ikke været så langt væk, men lysten har.

Mit sofabord – hvis man kan kalde det, det – er et gammel sybord, og i dets indre gemmer sig tre lag skuffer, der i øjeblikket bl.a. rummer mit lager af grønt bomuldsgarn.

Jeg hæklede for et halvt år siden et stribet tæppe af mine grønne rester og en smule supplering. Af det resterende garn ville jeg hækle et tæppe af oldemorfirkanter.

Da jeg for to dage siden gik i gang igen, havde jeg 6 lapper, nu har jeg 22 – men der er stadig langt til de 85, jeg har regnet mig frem til, der skal bruges.

Der er heller ikke garn nok, men det kommer nok.

Tæppet skal overvejende være grønt, med indslag af sand, råhvid, gråligt og hvidt. Det grønne strækker sig over hele skalaen med både meget blå og meget gul.

materialet skal være bomuld, men jeg er åben for en vis mængde andre fibre, gerne hør eller viscose.

Så jeg prøver at være åben, kigger efter egnet garn hver gang jeg støder på en garnbutik, bare et nøgle ad gangen. Derfor hækler jeg heller ikke firkanterne sammen hen ad vejen, for når et nøgle er brugt, er der ikke mere af den farve, og jeg vil gerne have de forskellige farver spredt over hele tæppet.

Ha’ en god lørdag, nu pakker jeg sammen og drager mod byen og Bedsteveninden :)

4 kommentarer:

  1. Naar jeg faar styr paa hvordan man laver lapper der er lige saa paent ens som dine, saa vil jeg ogsaa igang med et lappetaeppe. Jeg tror jeg starter med et barnevognstaeppe, for jeg skal lige have det laert, foer jeg bliver saa modig at gaa igang med et stort slumretaeppe. Dine farver er rigtig flotte.

    SvarSlet
  2. Jeg er nok tilbøjelig til at sige "det er bare lige....". Det ved jeg jo godt det ikke er, men altså, spring ud i det, prøv dig frem så er jeg sikker på du kan.
    Men helt klart fornuftigt at starte i det små, der er ingen grund til at brække halsen i første forsøg :)

    SvarSlet
  3. Hvor er de fine. Jeg forelskede mig i et i beige nuancer for flere år siden, men jeg er aldrig rigtig kommet igang. Kommer tid kommer råd :-)

    SvarSlet
  4. Vi kan ikke nå det hele Stine. Jeg har mange planer, der aldrig bliver til noget :D

    SvarSlet