fredag den 27. marts 2009

Historiske Oslo


Olso er ikke en særlig stor by, men meget smuk og fyldt med historiske bygninger. Mellem de gamle bygninger er også nye, men selvom beton og nyere byggestile også var at finde, fungerede det sammen til et smukt hele.osloslot

Fra morgenmaden gik vi mod slottet, men ad en mindre befærdet gade og kom bagom universitetet. Gennem slotsparken, var der udsyn til slottet, et hejst flag og vagter med strittende øre – det så koldt ud!

Overalt lå der sne, og på avisoverskrifterne kunne vi læse om “snøkaos”. Heldigvis først om et par dage, vi havde klar sol og måtte finde solbrillerne frem.nationalscenen

Fra slottet gik vi ned mod Karl Johans Gata, hvor vi først mødte National Scenen. Derfra var udsigt til forsiden af universitetet gennem de mange smukke skulpturer, der referede til tidligere tiders forfattere og opsætninger der til stadighed bliver spillet på scenen.

Længere nede ad gaden er fire beboelsesejendomme ombygget til et stort butikscenter i tre etager. Udefra ligner det beboelse, mens det indeni bugner af fristelser – vi kom hurtigt ud igen :)

statue

Som et led i aksen kom i også forbi Stortinget. Vi var ikke inde, men der er sikkert smukt.

stortinget

Ingen kommentarer:

Send en kommentar