mandag den 9. marts 2009

Forår

erantisI morgenens … eller formiddagens omtågede tilstand havde jeg helt glemt at i dag er dagen, vi starter en uges Warhammer maling i Caféen.

For de ikke-indviede er Warhammer et meget avanceret brætspil, hvor to hære bestående af små figurer, spillerne selv maler, står overfor hinanden. Efter et meget kompliceret pointsystem og med hjælp af forskelligfarvede terninger afgøres hvorvidt det er muligt, at ramme modstanderen.

Helst skal spillet foregå på et terræn spillerne selv bygger op, med bakker, søer, buske, gamle ruiner og hvad der ellers kan findes plads til.

I al hast fik jeg pakket mine egne figurer, pensler og maling og løb ud ad døren. I forvirringen havde jeg glemt mine handsker, jeg gad ikke gå op igen, så turen foregik uden. Det er blevet forår – det er ikke afsindig varmt, men stadig koldt, bare ikke uudholdeligt at cykle tre kilometer uden handsker.

Overalt titter vintergækker og erantis frem. Jeg ved godt andre har haft dem på bloggene længe, men jeg har ikke en have og af en eller anden grund, findes de ikke i vores umiddelbare nabolag – i dag fandt jeg nogle, der gerne ville fortograferes :)vintergæk

Vel fremme fandt jeg det til formålet indkøbte materiel – maling, pensler, “græs”,  lim og en fil. Figurerne skulle ungerne selv have med. Der findes så mange forskellige hærer og undergrupper, at det ville jeg ikke ud i at skulle indkøbe. (Desuden, ville det langt overskride budgettet!)

De to drenge, som hele tiden har været dem, der var mest opsatte på projektet, mødte op medbringende en kuffert hver, med deres “mænd”, og så blev der ellers malet.

Flere drenge – sjovt nok kun drenge – fulgte med på sidelinien, og nogle fik lov at male en af de andres figurer. Flere af sideliniedrengene har selv figurer derhjemme, og spændende er det, om de er med i morgen.

Der blev spillet, mens jeg og min kollega fra Klubben malede videre. Undervejs dukkede vores chef op, han skulle lige se hvordan det gik!

Jeg tror det bliver en rigtig hyggelig, lidt anderledes projektorienteret uge, og jeg ser i den grad frem til at fortsætte i morgen :)

warhammermaling

2 kommentarer:

 1. en tid var min søn også optaget af at male warhammerfigurer. De blev meget flotte, men desværre mistede han interessen inden han var færdig med alle dem, som han havde ønsket sig og købt i dyre domme. Det er godt nok noget der er en stor avance på, for det er jo kun små stykker plastic fremstillet i enorme mængder. Warhammer er så vidt jeg ved en verdensomspændende interesse hos drenge og hele konceptet med at man først skal male sine figurer og fabrikere et spillelandskab, så man kan spille med figurerne er jo meget omfattende og genialt udtænkt.Der findes vist ikke den fritidsordning, som ikke har haft gang i det. Det er noget, som kan lære dem at sidde koncentreret og være kreative med farverne og landskabet, så jeg ønsker dig nogle gode timer og dage med jeres projekt. Det skal nok blive hyggeligt.

  SvarSlet
 2. Foreløbigt er det superhyggeligt, også selvom det mest er en kollega og jeg der sidder og maler, men mon ikke der i løbet af ugen, vil være nogen der finder deres figurer frem og tager dem med? Der er i hvert fald flere der maler dem derhjemme.

  Det hører bestemt ikke til i den billige ende af hobbyaktiviteter, men tiden taget i betragtnig, synes jeg egentlig det er okey :)

  Min tilgang til projektet bunder i min supernørdede kæreste, der har malet Warhammer siden han var 11, og derfor også kan nogle ting med maling og pensel.
  For et par år siden, skulle jeg lige bevise, at det kunne jeg da også og så sad jeg pludselig der, og synes det var sjovt at male små figurer, jeg aldrig har tænkt mig skal bruges til noget.

  Foreløbig er det blevet til et par stykker, der på ingen måde passer sammen, for jeg har ingen intensioner om en hær. Jeg har bare besluttet at male kvinder, eller kvindelige figurer. Dem er der ikke så mange af, så det gælder om at finde dem, gemt i de forskellige hærer :)

  Det er temmelig lang tid siden, jeg har malet sidst, men hvor er det hyggeligt at bruge nogle dage på :)

  SvarSlet