lørdag den 14. marts 2009

Så tar’ vi cyklerne frem

frederiksbergslotVejret var lækkert, så jeg hoppede på cyklen og kørte de 6 km ind ad Roskildevej mod Vesterbrogade. Det føltes pludselig som lang tid siden, vejret sidst var med cyklen.

Op ad Valby Bakke måtte gearet en tak ned og allerede længe inden jeg nåede Zoologisk have, kunne jeg lugte at mange af havens beboere er kommet udendørs igen. Gennem hegnet, var der udsigt til masser af gæster, børnelatter og et par næsehorn, der resolut vendte den kedelige ende til.

Oppe på toppen af bakken ligger det gule slot. Frederiksberg Slot, som kong Frederik d. IV byggede langt udenfor byens mure, og som i dag rummer hærens officersskole.

En råkold dag engang sidste vinter var Bedsteveninden og jeg på rundvisning på slottet. Fremvisningen foregik med udvalgte officerselever som guider, og var rigtig spændende. Vi både så og hørte mange historier fra slottets historie.valbybakke

Lige efter slottet går det nedad igen og denne gang er det tid at geare op og holde godt på bremsen, for der kommer fart på ned mod Vestrebrogade, og jeg skulle jo gerne nå at stoppe, inden jeg kører forbi Bedsteveninden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar