tirsdag den 3. marts 2009

Fastelavnshygge

kronerSidste år startede vi en tradition for fastelavnshygge i Caféen. Det skulle gentages, og da sidste tirsdag gik til skolens fastelavnsfest, blev arrangementet skubbet til i dag.

9 børn mødte op, et par stykker i pænt tøj, men ingen klædt ud – kun vi voksne, der stadig gerne vil lege engang imellem havde fundet udklædningen frem.

Vi spiste lækkert mad af et til dagen fint dækket bord, slog katten af tønden, uddelte hjemmelavede kroner og spiste fastelavnsboller. Undervejs blev der også tid til sjov og ballade, fodbold i salen og dåseskjul udenfor efter mørket faldt på.

fastelavnsbollerne som jeg fandt opskriften til hos Badut, fik hurtigt ben at gå på, og var i hvert fald meget bedre end dem, der kan fås hos bageren! Jeg nåede dog at redde et par stykker med hjem, til glæde for kæreste og ungersvenden.

Mit kostyme fandt jeg på depotet, hvor jeg vidste det lå. I sommers holdt hele SFO’en et kæmpe middelaldermarked, med boder og udklædte voksne og børn. Jeg var den kongelige møntslager og lavede med hjælp fra ungerne guld- og sølvmønter i lange baner. Det var den eneste gangbare mønt på markedet, hvor man heldigvis kunne veksle sine nymodens penge i banken.

Dragten syede jeg også dengang, og siden har den ligget på depotet. Godt den kunne bruges igen! Min søde kollega havde været omkring skolens pedeller og lånt tøj. Udstyret med en pude på maven, lignede han rigtig godt. Specielt da han fandt stigen frem, for at hænge tønden op :)

fastelavn

2 kommentarer:

  1. Du ser fuldstændigt fantastisk ud. Det må da have været et kæmpe hit både til fastelavn og til midelaldermarket. Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften, det er jo altid spændende om ens opskrifter virker i andres køkner.

    SvarSlet
  2. Tusind Tak Marina. Jo det var et kæmpe hit, specielt middelaldermarkedet, som vi taler om at gentage. Men hvor var der meget arbejde :)
    Fastelavnsbollerne er fantastiske, dejen er rigtig god at arbejde med. Hvis jeg så bare lige lærer at få lukket dem ordentligt....
    Jeg har ledt efter en god opskrift, så tak for den, det bliver ikke sidste gang, jeg bager dem :)

    SvarSlet