torsdag den 23. marts 2023

Tunge sokker til Anders

 

Da jeg var i gang med at strikke sokker til Anders og der lå brunt strømpegarn på min vej, kom det også med hjem.

 

 

Det tager ikke lang tid at strikke sokker på pind nummer fire, og det tredje og sidste par tog bare tre dage at blive færdige.  

Normalt bruger jeg under hundrede tredive gram til et par sokker til Anders. De grønne vejede hundrede tyve. To tråde og tykke pinde, kræver mere garn end een tråd og tynde pinde. Hundrede gram er rigeligt til et par strømper i Anders-størrelse, men ikke til sokker. 

Fordi der alligevel var rigeligt af det grønne, de brune blev strikket af det samme garn og Anders holder meget af høje skafter, lagde jeg ti omgange til i benet på de brune og forestillede mig at det ville passe fint. 

 

 

Jeg forstår stadig ikke hvad der skete, De færdige sokker føles som de andre, garnet vejer det samme, løbelængden burde være det samme, alligevel blev nøgle nummer to mindre og mindre efterhånden som jeg nærmede mig tåen på den første sok. 

Da den første sok var lukket af, var det tydeligt at der under ingen omstændigheder ville være garn nok til sok nummer to. For at være sikker på at det ikke var nøglerne med garn der manglede volumen, vejede jeg sok nummer en, og kunne konstatere at den vejede hele halvfems gram - en forøgelse af halvtreds procent vægt kan ti omgange i benet i en sok størrelse 47 under ingen omstændigheder retfærdiggøre. 

Jeg forstår det stadig ikke. 

Jeg købte et nøgle mere og strikkede sok nummer to. 

Det er stadig et mysterium, men nu er de færdige og i den grad taget i brug. 


Design: Sokker til Anders, som jeg har strikket  dem gennem efterhånden en del år. 

 

Garn: Uld og Polyamid fra Yarn &Friends - Åbenbart Nettos nuværende garnfirma. 

Der står ikke noget farvenummer på banderolen, men det var brunt i flere nuancer. 

Jeg strikker med to tråde og endte med at bruge 165 gram. 

(Hvilket kan undre en smule, når den ene sok vejer 90 gram - de er altså lige store...)


Pinde: Jeg strikker sokker til Anders på 4  mm strømpepinde. 


Størrelse: Anders kan godt lide at  skaftet går et godt stykke op ad benet og hans størrelse 47 fod, skal gerne dækkes helt. 

 Bemærkninger: Jeg strikkede sokkerne efter samme  opskift som de blå. 

For at give ekstra længde til skaftet tilføjede jeg 10 omgange/5 mønsterrapporter til benet.

Det vakte glade hos Anders, og kunne godt blive en fremtidig del af opskriften.  Du kan se flere  billeder af sokkerne på Ravelry.

 

 
4 kommentarer:

 1. Det er godt nok mystisk, ja, men slige sære ting sker, og det er derfor jeg strikker fra tæerne og op. Så er strømpen færdig, når nøglet er brugt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, vi kan hurtigt blive enige om at strømper strikket fra tåen og op, err en rigtig god ide. Netop fordi man aldrig løber tør for garn. Det virker bare ikke for mig. Jeg har prøvet, og sidder hver gang tilbage med en følelse af at det slet ikke er sjovt at strikke strømper. Godt vi er forskellige :)

   Slet
  2. Ja, det er da heldigt. Jeg får nemlig altid lavet sådan nogle underlige tæer, hvis jeg starter ovenfra. Lidt som Tudemarie og hendes stoppede strømper, som fruen sagde var som at gå på gule ærter ;) Hvad er det, der ikke er sjov ved at starte med tæerne?

   Slet
  3. Jeg er ikke helt sikker. Jeg tror det er noget med hælen. Men der er også noget med elastisk aflukning, der ikke fungerer for mig. Jeg har engang strikket et par strømper to gange, for at bruge alt garnet - det vil jeg åbenbart hellere :)

   Slet