lørdag den 11. marts 2023

Farvecirkel

 

Dengang jeg startede med at spinde fandt jeg Wool'n'Spinning på Youtube, og lærte rigtig meget. Rachel, der står bag podcasten har siden udviklet på konceptet og i dag er der et temmelig stort samfund af spindere bag.

 


 

Jeg er stadig med, også selvom jeg sjældent gør det store for at fortælle jeg er der. Gennem de seneste år, har der på årlig basis været et emne i forhold til at lære mere og i år handler det om farver. Om at bruge farverne intentionel, når man spinder. 

I den forbindelse bliver der i øjeblikket spundet farvehjul i mange versioner. For at simplificere farvernes indvirken på hinanden malede Rebecca farvecirkler med både maling og farveblyanter. 

Jeg har uld i primærfarver til at spinde, men jeg har gennem de sidste år snakket farvecirkler, mest for at lære børnene i Klubben om hvad der sker, når man blander farver indbyrdes. Den ene tanke tog den anden, og inden jeg så mig om, kom jeg i tanke  om at vi har uld til filtning i Klubben. Uld der på ingen måde kan spindes, men det virker ret godt til både at vådfilte og nålefilte. 

Der var ikke langt fra tanke til handling, og i løbet af de sidste fjorten dage har jeg arbejdet på min cirkel, når der var tid og plads. 

 


 

Jeg har før fundet filt og nåle og forsøgt at få ungerne til at være med. Det er bare aldrig sket. Men denne gang skete der noget, og lige nu har vi i omgenen af ti børn siddende og filte så ulden står om ørerne. Det er så hyggeligt. Vi har ikke kun dem, der altid sidder på Hobby, vi har også et par stykker, der ellers aldrig gider, men hellere vil spille bold.

Men når man kan filte navnet på yndlingsspilleren...

Jeg lagde ud med gul, blå og rød. Jeg tillagde hurtigt sort og hvid i yder- og indercirklen, for at vise hvordan den samme farve kan ændres.

Jeg brugte mine gode gamle karter hjemmefra til at blande  farverne og både rød-gul og rød-blå blandingerne virkede fint. Blå og gul derimod. Det blev på ingen måde grønt. 

Jeg vidste godt at de farver vi havde liggende ikke nødvendigvis er rene. Når jeg kiggede på det jeg kunne blande af gul og blå, stod det ret hurtigt klart at der er rød i den ene, formentlig begge. 

 


 

Jeg endte med at finde en grøn, og bruge den i stedet. Den kunne fint blandes med både blå og gul hver for sig, og giv en oplevelse af gul-grøn og blå-grøn. 

I går blev jeg færdig, De fleste børn var gået, så det bliver næste uge vi kan tale om blandingsforhold og farver holdt op mod en færdig farvecirkel. Vi har talt masser om farver undervejs. 

Jeg har også haft to børn til at male med primærfarver, og selv blande mellemfarverne. Det var en god opgave, som jeg ikke tænker vi er færdige med.

 





2 kommentarer:

  1. Den er blevet mægtig god og illustrativ - og så synes jeg den er meget flottere end de normale, malede farvecirkler. Og ja, det er sjovt, som man nogengange rammer lige det rigtige, og mange er med på idden, mens man andre gange føler sig som Palle alene i verden med stort set det samme. En eller anden endnu uudforsket afart af Muphys lov, måske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja helt sikkert, en uudforsket afart af Murphys Lov, jeg stemmer for.
      Det er som om den giver meget mere lyst til at røre og snakke om, end flade malede eller printede versioner :)

      Slet