søndag den 22. maj 2016

Tredie gang er lykkens gang


Med mellemrum bruger vi skolens lerværksted i SFO. Sidste gang brugte vi rummet en gang om ugen i en periode, men for at prøve noget nyt, foreslog jeg en hel uge kun med ler.


Stjerner og kugler

Stjerner og kugler


Det virkede rigtig godt. De børn der ikke kunne eller ville den ene dag, kom forbi en anden dag. Ting kunne pakkes ind og arbejdes videre med dagen efter og der er kommet rigtig mange flotte ting og sager ud af ugen.

Jeg forsøgte mig for tredie gang med en stor skål. Ideen havde jeg fundet på Pinterest, hvorfra jeg også havde fundet mange gode ideer til ungerne, når de ikke vidste hvad de skulle lave.

Den første skål troede jeg mig sikker på, men fik den vist for hurtigt ud af formen. Den anden fik jeg slet ikke taget billeder af. Hvis den her virker, kunne jeg godt finde på at vende tilbage til ideen med cirkler fra den første skål og lege videre og håbe på sammenhæng.

Stjerner er stukket ud med småkageforme og i en plastikbeklædt skål som form er hullerne mellem stjernerne fyldt ud med små kugler. På indersiden har jeg glattet godt og grundigt. Grundigt nok håber jeg, for de to tidligere er knækket i tørreprocessen.


Stjerner og kugler


I sidste uge var den så tør, at jeg forsigtigt kunne vende den ud af formen. Nu står den og tørrer færdig, og jeg krydser fingre for, at den stadig er hel, når den i næste uge gerne skulle være gennemtør, så hele baduljen kan komme i ovnen og forglødes, inden planen for ugen efter handler om at glasere alle de fine lerting.


Håbe, håbe, håbe…


Ingen kommentarer:

Send en kommentar