tirsdag den 24. maj 2016

En lang en med ærmer og lommer


Det var vist nogenlunde beskrivelsen, da Emilie kiggede på det garn jeg havde med hjem fra Violykke, da Violykke først i marts holdt blogtræf. Lækkert uldgarn i fine farveafstemte toner.


Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie


Jeg vidste godt at oversættelsen var en lang cardigang med lommer, jeg havde også hurtigt en god ide til hvilken det skulle være. Det var nemlig ikke længe siden jeg på Ravelry havde set Rililies Bluesand Cardigan. Afsindig fin, men alligevel ikke noget jeg kunne se mig selv i.

Emilie derimod.

Den var købt på stedet. Og da jeg kunne supplere to blå nuancer med en flerfarvet i samme skala, var der ikke et øje tørt.

Jeg har før strikket Rililie, og trods opskrifternes meget omfattende form – mange, mange sider – er det også opskrifter med gennemtænkte og gennembeskrevede detaljer.

I denne model kan i flæng nævnes: raglanudtag, der sidder fantastisk over skulderen, fine lommer, ribkant med vendepinde og to pinde i en kontrast inden samme kant. Småting, der sammen giver et gennemarbejdet resultat.


Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie

Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie


Den var hurtigt strikket. Ikke helt så hurtigt som pigebarnet kunne have ønsket, og med et par svinkeærinder undervejs, der betød udskydelse. Ærmerne trak noget ud, for jeg afkrævede asfprøvning, og sådan noget er der ikke altid tid til.

Hun ville have den lang. Og den havde også en fin længde inden vask. Efter er den blevet lidt længere – helt uden jeg har trukket i den. Emilie er overordentlig tilfreds, for lang må den gerne være. Men kunne lommerne ikke have siddet lidt højere?

Det gjorde de - før vask.
Design: BlueSand Cardigan af La Maison Rililie.


Garn: Kauni, Solids og Effekt i fire forskellige. Dels den flerfarvede, der både dækker et par striber og størstedelen af ærmerne, dels en lys og en mørk petroleum og en lys blå. Garnet er 100% uld og specielt de ensfarvede har været en fryd at strikke af.

I alt brugte jeg 486 gram garn.


Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie

Pinde: Hele Cardiganen er strikket på pind 4mm. Ribkanterne på en pind 3½mm og vaffelmønstret på ærmerne på en pind 4½mm.


Størrelse: Jeg startede med en størrelse small og endte med en medium.


Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie

Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie


Bemærkninger: Modellen er strikket oppefra og ned. Jeg strikkede efter opskriften til størrelse small indtil ærmer og krop blev delt. For at opnå samme antal masker som til en størrelse medium ned over kroppen tog jeg noget mere ud end efter opskriften.

Jeg startede med at slå op under armen som til en medium, derefter tog jeg ud i siden efter opskriften 6 gange på hver 6. pind og 3 gange på hver 10. pind.

Da vaffelmøntret i bunden havde længde efter opskriften, strikkede jeg lommerne efter anvisingen, lagde dem sammen med de nederste masker i vaffelmønstret og strikked lomme og vaffelmønster sammen, samtidig med at jeg strikkede yderligere 3 gange vaffelmønster.

Jeg strikkede masker op til ærme under armen som til en medium og droppede den første indtagning på ærmerne, for at nå maskeantallet for en størrelse medium.

Derudover fulgte jeg opskriften til punkt og prikke.


Blue Sand or Turquise - Cardigan til Emilie


Hun har nærmest boet i den, siden den blev færdig – så kan det vist ikke gøres bedre.


Har du lyst til at se flere billeder af cardiganen, kan den ses lige her på Ravery.


2 kommentarer:

 1. Wow, hvor er den skøn, jeg kan da godt forstå, Emilie er flyttet ind i den
  Det er også en meget flot trøje, du har strikket til din far

  SvarSlet
  Svar
  1. Lydert, jeg er også ret stolt af trøjen til min far, og at Emilie er glad er bare fantastisk. Endnu mere at se hende i den dag efter dag. Så er det skønt at strikke til andre :)

   Slet