lørdag den 21. maj 2016

Dagens dont


Vi var i haven i eftermiddags. Mens Anders lugede, hentede vand og vandede, hentede sand, blandede kaffegrums i jord og nussede rundt mellem planterne i den halvdel af haven der efterhånden fungerer, tog jeg den nyligt indkøbte fugerenser i brug og fik styr på havegangen.


Haven - maj 2016


Det er afgjort en glad fliselæggeramatør, der har været i gang, dengang fliserne blev lagt. På terassedelen kan vi tælle tre forskellige flisetyper, der ikke passer fantastisk sammen, med sjove overgange til følge. Mellemrummene er bestemt ikke lagt efter linial og højdeforskelle ses også mange steder. Det er muligt der gennem årene er sket forskydelser og forskubninger – men vi tvivler lidt…

Vi har ingen planer om at lægge fliserne om foreløbig, så vi lader dem være som de er. Terassen har jeg været i gang med før, men jeg fik pludselig lyst til at vise en forskel ud mod omverden – den sidste del af terassen kan alligevel ikke ses udefra, og så måske også fordi den sidste del kræver flytning af alt det vi har stående på terassen…

Jeg huskede at tage et billede både før og efter. Og for lige at gøre efterbilledet lidt bedre, fik kanten af græsplænen til højre i billedet også en tur med en saks.

Faktisk er vi lidt i vildrede med højre del af haven. Vi vil gerne af med græsset, der er fyldt med skvalderkål udadtil og i den forreste del af haven ligger en mængde fliser, træ og andet, vi ikke kan se hvad er. Vi er begyndt at overveje et par gode tykke presenninger og braklægning, i forsøget på at få kål på alt det vi alligevel ikke kan bruge til noget.


Haven - maj 2016


Den anden halvdel af haven begynder faktisk at ligne en have – ikke en prydhave eller en hyggelig have, men en have.

Mens jeg blev færdig med havegangen, legede Anders med fliser, der ligger rundt omkring i haven – stadig i mærkelige størrelser og faconer – og fik lavet flisebelagte gange, eller striber af fliser, mellem bedene. Godt ser det ikke ud, men så ligger fliserne ikke alle andre steder, og det er altid rart at kunne træde på fliser i stedet for kedelig jord – der hurtigt bliver fyldt med kedelig ukrudt.

Vi nåede også at kigge lidt på bønnerne, der springer op for tiden, endnu en gang blive enige om at der skal mange flere tulipaner til det ønskede tulipanhav, hilse på naboerne og beundre aliummen, der lige om lidt springer ud i fuldt flor.

Da vi gik hjem, begyndte det at dryppe. Perfekt timing.


2 kommentarer:

  1. Sikke en forskel på de fliser

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, jeg tænker at det positive er, at fremgangen er let at spore :)

      Slet