søndag den 8. maj 2022

Tilbage til 50'erne

 

Det er som om hver eneste uge er fyldt med arrangementer, der kræver tid, kræver planlægning og på ingen måde giver tid til den der plan om syv indlæg om ugen...

Indlæggene kommer måske en dag, og indtil da er det skønt med arrangementer der kræver tid og planlægning. 

 

 

I fredags holdt vi fest for alle de børn, der havde lyst. Vi lavede klubben om til en 50'er inspireret diner, serverede burgere, pomfritter og milkshake akkompagneret af musik fra tiden. Det var ikke kun soundtracket fra Grease, der kørte på fulde omdrejninger, vi fik også plads til andre numre, og sjovt nok var der ikke et eneste barn, der spurgte om ikke vi kunne spille noget andet.

Der var mange gode udklædninger. 50'erne byder på mange muligheder. Der er både de susende skørter og vandkæmmede jakkesæt, der er også læderjakkerne og slacks mens sportsfolkets highschooljakker og tilhørende kasketter gav plads til lidt af hvert. Og der var lidt af hvert.

Nej, man skal ikke klædes ud som gamle mennesker (på 50) til en 50'er fest. Men hvor skulle nutidens børn også vide det fra? Vi havde heldigvis god tid til at rette den misforståelse og snakke om 50'erne, både i forhold til tøjstile og livsstile. 

Og igen nej, ingen af os voksne levede i 50'erne...

 


 

Vi gik all in, brugte et par uger inden til at male og gøre klar. Hobby var fyldt med pap og børn der gad hjælpe med at male på optegnede store stykker pap. Jeg var heldig at kontoret i rette tid modtog et papindpakket større møbel, som jeg så mit snit til at indkassere indpakningen til. 

De store milkshakes gjorde milkshakebaren mere lystig, sammen med skakternet hyldepapir og et neonskilt. Men bilen med det løse rat var helt sikkert aftenes bedste indslag. Der blev både kørt ræs og mere adstadigt, der var kamp om pladserne og bilen var velbesøgt.

 

 

I 50'erne dansede man, så derfor ingen fest uden dans. Der lød lidt håbløse lyde fra de fremmødte, da vi præsenterede ordet dans, men alle synes det var mere end almindeligt sjovt, da vi bød op til ballondans, der næsten levede op til datidens vilde præstationer, selvom det ikke ligefrem lignede jitterbug.

Alle børn gik sammen to og to. Den ene fik en ballon bundet om anklen. Nu var opgaven at den med ballonen skulle passe på den, mens den anden skulle baldre alle de andres balloner. Samtidig skulle parrene hele tiden have kontakt. Om de holdt hinanden i hånden, holdt om skuldrede eller delte albuer, var os underordnet. 

Til tonerne af Johnny B Goode, kæmpede de løs, med mange gode manøvre til følge.

 


 

De store drenge vandt. Havde pigerne været smartere og gået sammen mod dem, var det muligvis gået anderledes. De var glade, og løb rundt med deres ballon til fodboldspil i gården gjorde det for besværligt. 

Vi sluttede med milkshakes. Det var et tilløbsstykke, og selvom man helt sikkert kan få endnu mere tillokkende milkshakes andre steder, var der mere end et barn der udbrød at de aldrig havde smagt en bedre milkshake. Jeg tænker smag i den grad hænger sammen med sammenhæng og tænker de havde en god aften. 

Det havde vi voksne i hvert fald.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar