søndag den 1. maj 2022

Op med vimplerne

 

For mange år siden klippede jeg og syede en flok vimpler på metervis af jutesnor, som siden har været i brug igen og igen. 

De er ikke særlig pæne, flossede, falmede, krøllede, knuder på mærkelige steder, men når de kommer op emmer hele skolen af feststemning og de virker stadig. 

 I første omgang blev de brugt når SFO hvert andet år holdt store fester for børn og forældre. Med skolereformen forsvandt festerne, nogle år var der pause, men med den grønne profil har skolen og SFO i fællesskab holdt arrangementer under den grønne fane - nu to gange. 

De sidste år har alting stået stille, men i torsdags var der igen Grøn Festival med børn der glade solgte og viste det frem, de havde arbejdet med, mens vegetarforeningen, biavlerne og cyklistforbundet, sammen med andre udefra, kom og var med til at gøre det til en fantastisk dag.

Vi samlede ind til et zoo-kort, og det kom i hus. Vi takker og glæder os. 

Igen skulle vimplerne op, og jeg nåede at blive en smule febrilsk da jeg ikke kunne finde dem. Et hurtigt opslag på aula viste at en af lærerne havde dem hjemme. Hun lånte dem for et par år siden til et noget amputeret bryllup i en restriktionstid, der betød at hun glemte at få dem med tilbage. Det gjorde ikke noget, for ingen har haft brug for dem. 

Igen kom de op. Igen indfandt feststemningen sig og igen havde vi en fantastisk dag. 

Jeg har ledt i gemmerne og fundet billeder fra tidligere tider:

 

Middelaldermarked, 2008


Westernmarked, 2010


Piratfesten, 2012Cirkusfest, 2014


Grøn festival (dengang Det grønne folkemøde) 2019

 

 Tænk, så lidt der skal til at gøre alting så festligt.


4 kommentarer:

 1. Det er et japansk kirsebær. De er forrygende smukke, når de blomstrer, men resten af året er de jævnt kedelige, og bær får de heller ikke. Men de er ret ofte brugt som allétræ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Jensen, jeg går rundt og tror at japanske kirsebærtræer er lave og lidt hængende i grenene. Det er de her ikke. Derfor går jeg også gået rundt og troet de er noget andet. Men de er fine :)

   Slet
 2. Hvor er det altså bare fint! Jeg har aldrig helt forstået det der med bittesmå rækker vimpler på børneværelser, men sådan en ordentlig gang vimpler i en skolegård kan virkelig noget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg har det nok på samme måde :)

   Slet