onsdag den 4. maj 2022

En sort dronning

 

Skoleskak blev en gang sidste år sat på programmet, og i samme omgang  blev skakspillene i Klubben støvet af. 

 

 

Mellem mere almindelige skakspil, dukkede et større op med flade træbrikker. Desværre manglede den sorte dronning. Adspurgt fik jeg at vide, at det gjorde ikke noget. De brugte bare noget andet.

Jeg er ikke sikker på hvad noget andet er, men jeg ved at jeg ville synes det ville være ærgerligt at spille m med en peberbøsse i stedet for en ordentlig brik. 

 

 

 

Jeg overvejede for og imod, overvejede om ville træde nogen over tæerne hvis jeg lavede en, og endte med at beslutte at sådan en smule brik kunne jeg godt finde ud af at lave. 

Så  mens påsken var ovre os og jeg alligevel skulle ud på skolen og ordne hos sneglene, var jeg også af flere gange omkring sløjd værkstedet hvor jeg med den hånddrevne løvsav fiksede en ny brik, der både skulle limes, spartles og endelig males.  

 

 

Jeg brugte den hvide dronning som skabelon, tegnede efter, savede nogenlunde efter stregen og er end med en nogenlunde hæderlig udgave, der godt kunne se ud som hørte den til spillet. 

Da ferien var slut, var brikken det også, men skulle lige gennemtørre. 

Siden er skak åbenbart ikke helt så spændende længere. Jeg havde ellers en forestilling om at udskifte peberbøssen (eller hvad de nu bruger) med en ny brik under et spil. 

 

 

 

Det er endnu ikke sket, så lige nu står den bare og venter på at kunne overraske. 

Jeg kunne selvfølgelig også bare ligge den ned til spillet - men det er ikke lige så sjovt.

 

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar