tirsdag den 6. september 2016

Valnødder


Jeg skal farve med valnødder igen.

Det står klart.


Plantefarvning - Valnødder


Det er den mest fantastiske brune farve, der kom op fra glasset, da jeg endelig blev enig med mig selv om at hive det op.

Jeg ville have haft dipdye effekt, men jeg lod nok for meget af garnet ligge for længe i farvebadet. Et problem, jeg ikke er færdig med. Det næste forsøg, viser sig også at blive noget mere ensfarvet, end først antaget.

Men der er forskel, og i virkeligheden kan jeg ikke lide garn, der skifter alt for meget farve  - så måske er den mindre farveforskel, der kun sker over et ganske kort stykke helt som det skal være.


Plantefarvning - Valnødder

Plantefarvning - Valnødder


Jeg brugte handsker mens jeg farvede. Valnødder skulle efter sigende indeholde afsindig meget garvesyre og farve så meget at finger bliver brune. Det tror jeg på, for der gik ikke lang tid, mens jeg arbejdede med de friske nødder, inden vandet jeg lagde dem i skiftede farve.

Jeg læste mig til at nødderne skal klippes midt over – gerne med en grensaks eller noget i den retning. Det havde jeg ikke lige inden for rækkevidde og da den store køkkenkniv ikke kunne skære gennem, endte jeg med at skære den yderste skal af i store stykker rundt om nødden i midten og hælde det hele – skaller og nød i farvebadet.

Det ville helt sikkert have set pænere ud med halve nødder i stedet for den masakre jeg fremstillede, men jeg er ret sikker på at resultatet ville havde været det samme.


Plantefarvning - Valnødder

Plantefarvning - Valnødder


Jeg brugte handsker igen, da jeg hev garnet op af vandet og skyllede efter af flere gange.

Godt jeg altid har en æske latexhandsker stående – til hårfarve.

Nu også til plantefarve…


4 kommentarer: