mandag den 12. september 2016

Søvnige Louis


I forbindelse med Vestegnens kulturuge, der under navnet “På den anden side” løber af stablen i denne uge, har seks kæmper gemt sig rundt om på grønne områder, der ikke normalt overrendes af befolkningen.


Søvnige Louis - Vestegnens Glemte Kæmper


Kæmperne er lavet af Thomas Dambo, og bygget af affaldstræ i samarbejde med lokale frivillige. Den første kæmpe har gemt sig i Rødovre på en lille bakke mellem Avartas baner og Campingpladsen. Jeg lokkede Anders til at gå forbi i lørdags, på vej mod haven, og havde jeg ikke vidst præcis hvor den var, tror jeg aldrig vi havde fundet den.

Kæmpen i Rødovre hedder Søvnige Louis, og han ligger og sover på en bakketop mellem høje træer. Som en anden Trojansk hest, kan man klatre ind i maven på ham, og da vi ankom var flere børn da også i gang med projektet.

Som han ligger der i lysnigen, er der ikke meget plads til at tage billeder i hel format. Men han ligger godt, ser det ud til, og på det tilhørende skilt bliver vi også inviteret til at ligge os ned og sove sammen med ham – gerne inde i hans mave – bare vi ikke snorker.


Søvnige Louis - Vestegnens Glemte Kæmper

Søvnige Louis - Vestegnens Glemte Kæmper

Søvnige Louis - Vestegnens Glemte Kæmper


Kæmperne er gemt som del i en skattejagt, og Louis viser også vej til den næste i rækken – for som han fortæller på skiltet sidder hans søster Trine “ude i Avedøre på sletten bag bakken hvor der er får og køer.”

Kæmperne i fællesskab hedder Vestegnens glemte kæmper og på skattekortet på kunstnerens egen side, er de placeret, for dem som synes de kan være svære at finde.

Kæmperne lever ikke evigt, affaldstræet vil med tiden forgå, men indtil da er det muligt at besøge dem og finde gode historier ude i det grønne. Et par af kæmperne findes inden for cykelrækkevidde herfra, og jeg kunne godt finde på at køre ud og tage dem nærmere i øjesyn.


Søvnige Louis - Vestegnens Glemte Kæmper


Er man så heldig at have adgang til bil, forestiller jeg mig at det kunne være en fantasisk skattejagt en søndag eftermiddag, sammen med børn eller børnebørn.

Personligt er jeg ret vild med fodsålerne.


2 kommentarer:

  1. Hvor er han skøn ! Jeg får straks lyst til at tage på tur efter kæmperne :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Miri, jeg synes han var ret fantastisk. Også selvom Anders stod hovedrystende over det dårligt udførte håndværk. Der findes tidspunkter hvor resultatet er vigtigere end udførelsen :D

      Slet