lørdag den 7. september 2019

Djævelen fra Lübeck


Den sidste historie fra Lübeck - inden vi drager videre mod Bremen - er en historie, et sagn eller en overlevering.





Marienkirche



Rådhuset i Lübeck


I Lübeck er der mange kirker, og da den store Marienkirche bag Rådhuset blev bygget, var det et stort arbejde. Mange mennesker var med ved byggeriet og Djævelen kiggede på fra sidelinien.

Som byggeriet skred frem blev han mere og mere overbevist om, at de var ved at bygge en beverding. Yay!, tænkte, Lige et sted for mig, og mine klienter.

Han kastede sig ind i arbejdet, hjalp til og brugte alle sine muskler til at bære og slæbe de tunge sten kirken er bygget af.

Indtil det gik op for ham, at det slet ikke var en ølbule, der var ved at rejse sig.







Han blev rasende, svingede en kæmpe byggeklods mod byggeriet, for at slå det ned igen. Han slog, han sparkede og ødelagde en stor del af det arbejde, der var lagt i byggeriet.

Borgerne i Lübeck blev bange, og for at stille ham tilfreds lovede de at bygge et værtshus i umiddelbar nærhed af kirken.

Dermed blev Rådhuskælderen en realitet.





I dag sidder Djævelen udenfor kirken, på den sten han svingede, og kigger mod beværtningen ved Rådhuset. Efter sigende skal man kunne se kradsemærker efter hans spidse negle på stenen. Jeg kunne ikke finde dem.

Men den lille Djævel, var lidt hyggelig og er i dag et yndet turistmål.





Da vi kom forbi sad en gruppe turister og krammede ham, mens kamerarerne var i fuld sving. Jeg nøjedes med billeder af ham alene, mens Anders læste op på historien.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar