fredag den 10. december 2021

Udendørs julehygge

 

I en tid hvor forældre ikke må komme på ind på skolen, bringer vi fantasien på spil og rykker udendørs. 

Det betød at vi i dag tændte bål og bød på æbleskiver og glögg to-go. Der blev nu ikke så meget to-go over det, for alle de forældre der kom forbi og spiste æbleskiver og drak glögg blev, mens de spiste, snakkede og var glade for tiltaget.Vi snød en smule. Vi har en plan om en æbleskivepande til bålet, vi har nemlig set at sådan en kan bruges til mange spændende ting. Men i dag lavede vi ikke æbleskiverne selv. 

Vi havde købt på forhånd, varmede op i ovnen i køkkenet, bar dem ud til bålet, hvor vi også havde tændt op i den lille grill, der kunne lægge ryg til at holde de der æbleskiver varme.

Over bålet på trefoden havde vi glögg. De gode bålgryder er gode til holde væske varmt. Endelig havde vi endnu en gryde med æbleglögg uden alkohol, som børnene også kunne få lov at smage, stående på grillen, for vi kunne kun have en gryde hængende over bålet.

Vi kunne selvfølgelig have bragt bålfad og trefod nummer to i spil, men det her virkede fint.Inden vi nåede så langt, begyndte det at regne, og efter at have talt lidt frem og tilbage, blev vi enige om at hente pavillonen, og stille den op over bænken vi sad på. På det tidspunkt var det kun Louise og jeg der var ude, vi var ved at gøre klar, bålet var startet op, grillkul stod og ulmede og inde i køkkenet var æbleskiverne sat i en endnu kold ovn.

Den pavillon vi har er af den slags, der let trækkes ud. Let, når man er fire mennesker, der holder i hvert sit ben. Vi var to, og jeg er temmelig sikker på vi har set sjove ud på afstand. Det lykkedes, og det var rart at kunne sidde i tørvejr og holde alt det vi havde med ude tørt.Der kom langt flere forældre, end jeg havde forestillet mig. Alle børnene var ude, en del synes det var snyd de skulle blive ude og spise, alle synes æbleskiver var en god ide.

Forældrene hyggede, nogen nåede en snak med ligesindede og alle synes det var en fantastisk ide. Et par stykker synes vi var seje, sådan at være flere timer ude i det kolde vejr.

Det var lyst da vi satte op og startede, det var blevet mørkt inden vi pakkede sammen. Jeg tænker bestemt det er et koncept, der kan gentages.
2 kommentarer:

  1. Årh, hvor HYGGELIGT! Kan godt forstå at de forældre blev hængende

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, jeg er ret sikker på vi ikke har opfundet den dybe tallerken, men det gælder alligevel om at finde på og være åben for hvad som helst :)

      Slet