onsdag den 8. december 2021

Et julepyntet København

 

Plejer er at tage til København med lommepenge, lys i øjnene og ønsker om julegaver, julehygge og samvær ud over lukketid. 
Sidste år var der ikke noget plejer. I år prøvede vi, var tæt på at give op, men endte alligevel med at kunne tage af sted. Berit og jeg sammen med otte børn fra tredje klasse. Vi er lidt strenge, så selvom man er under tolv år, skal man have mundbind på, når man er på tur med os.

Det fandt de sig alle i. 

Vel inde i byen, gik det op for os at et par stykker af de otte aldrig har været i København, at S-toget sjældent bliver brugt, at Rundetårn var en kuriositet, der aldrig før var set og at vi ganske simpelt er nødt til at sætte Hovedstaden på Verdenskortet, når vejret bliver varmere og vi en anden gang tager på tur. 

Vi skal i hvert fald som mindstemål planlægge en tur op i det der tårn. 

Nogen havde mange penge og planer om julegaveindkøb med, andre havde mindre. Der var ingen sure miner over forskellen. Søstrene Grene, Normal og legetøjsbutikkerne var et hit, Mens vi sendte ungerne ind i butik efter butik, blev vi andre ude, slap for mundbindet og tog imod, når de dukkede frem fra hylderne igen.

På julemarkedet ved Højbro Plads gik de fleste amok i churros. Jeg tænker det hjalp til at holde varmen med lidt ekstra energi. Jeg var i hvert fald glad for at have pakket mig ind i uld i flere lag.
Til sidst blev de sultne, og vel bænkede med maden foran sig, gik det for alvor op for os at det er anderledes at være af sted med en samlet gruppe af de mindste i forhold til den mere gængse blandede gruppe. 

Trætheden stod malede i ansigterne, og vi var noget tidligere hjemme end vi plejer. Vi gav os ellers god tid, havde både tid til at stoppe op og beundre det store træ med lys og hjerter på Rådhuspladsen, kigge ind i Tivoli og konstatere at der ser pænt ud og gå til Hovedbanen i stedet for Vesterport.

Der var op til flere, der ligefrem glædede sig til at se dyner, når de nåede hjem. Der ud over var der ingen tvivl om at alle havde haft en skøn eftermiddag og aften, og gerne tager af sted igen en anden gang.

Det gør vi også.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar