fredag den 24. december 2021

Heel-Toe-Do-Si-Do

 

For at blive ved strømperne har endnu et par ligget længe og ventet.Et par strømper, der var længe på vej, bragte stor glæde og var af den type, viste sig at ende hos en absolut strikværdig modtager.

For længe siden - helt tilbage til sommerferien - sad vi græsset på Frilandsmuseet, spiste frokost omgivet af glade feriebørn og jeg fandt de dengang igangværende strømper frem.

Rie kiggede langt, gav udtryk for ønsket om strømper, var tilbøjelig til at betale for strik af samme. Jeg troede jeg lovede at strikke hvis hun selv  fandt garn, men ville ikke have noget for det. Senere viste det sig at Rie ikke havde opfattet tilbuddet og slet ikke synes hun kunne finde ud af det med garn.

Langt senere kom Emilie hjem med to nøgler garn, fundet i en de genbrugsbutikker, hun er blevet svært glad for, og som har givet grobund for et betydeligt lager af aflagte duge, dynebetræk og gardiner, hun har syet den ene kjole efter den anden af.

Hun afleverede garnet til mig, med ordene: Jeg fandt det her, og tænkte om ikke du kan bruge det til at strikke et par strømper til hende der Rie...

Det kunne jeg ikke lade sidde overhørig, så det gjorde jeg. Det selvstribende, selvmønstrende garn mente jeg krævede et forholdsvis roligt mønster - for jeg er stadig ikke tilhænger af vanilla-socks - heller ikke selvom jeg synes de som sådan er pæne. De er simpelthen for kedelige at strikke - i min optik. 

Jeg endte med et simpelt, lille hyggeligt mønster, overbragte strømperne tilbage i oktober, da vi var på personaleweekend, og har siden hørt at de bliver brugt og brugt og brugt i en uendelighed.

Hvis ikke det giver mig lyst til at strikke flere strømper med Rie som modtager...Design: Heel-Toe-Do-Si-Do af Kay Litton - The Crasy Sock Lady.


Garn: Grønt Bumbo Strømpegarn, fundet i en af de lokale genbrugsbutikker.

Der gik 69 gram til hele parret.

Resten af garnet endte sine dage i Klubben, hvor dyr af pompomer med mellemrum er i høj kurs. 


Pinde: 2,25 Addi Lace 80 cm rundpind, Magic loop.


Størrelse: Uden rigtig at vide hvilken størrelse Rie bruger, har jeg strikket lidt smallere end til mig selv, og satset på en størrelse 39 - og prøvet fodens længde af på mig selv. Bemærkninger: Jeg fulgte opskriften!


Har du lyst til at se flere billeder, kan de ses på Ravelry.


2 kommentarer:

  1. Hun lyder som en værdig modtager! Det lyder jo helt usandsynligt at du har fulgt opskriften! God jul!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det sker en sjælden gang imellem :)

      Slet