mandag den 30. januar 2017

Isfjer


Der er tydeligt forskel på at vokse op som den søde generte pige, der helst gemte sig i et hjørne med en bog, og en knap så sød, men helt sikkert meget nysgerrig dreng, med spejderforældre og vandreture med rygsæk og telt i den nærmeste ødemark som gennemgående feriemål.


Isfjer - haven i januar


Vi var som regel også på ferie med telt, men vi kørte i bil og holdt os til campingpladserne. Og selvom der blev leget en hel del ude på de selvbyggede villaveje i forstaden, var det helt sikkert ikke de samme lege som Anders oplevede dels i naturen, dels på stenbroen lige bag Hovedbanegården.

Jeg havde aldrig nogensinde overvejet at vende det lag is om, der efter en omgang frost har dannet sig på toppen af en vandfyldt balje eller spand. Det havde Anders. Og han har gjort det mange gange.

Årh, se! Sagde han, vendte forsigtigt og fremviste en verden af iskrystaller, der som en skov var vokset frem på undersiden af isfladen.


Isfjer - haven i januar

Isfjer - haven i januar

Isfjer - haven i januar

Isfjer - haven i januar


De voksne sagde det hed isnåle. Eller isblomster. Fortsatte han, mens jeg fik travlt med at finde kameraet frem og håbe på at fange de smukke formationer.


Men enhver kan jo se at det er isfjer!


6 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke... kan de ikke bare hede alle 3 ting, kært barn mange navne

  SvarSlet
 2. Vildt smukt.

  Det er det dejlige ved at omgås mennesker der ser noget andet end en selv. Hvis man kun har mennesker omkring sig der er ligesom en selv ser man jo aldrig noget nyt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marina nemlig! Det ville være kedeligt hvis vi alle var ens - eller så det samme :)

   Slet
 3. Kan også ligne blade, synes jeg. Smukke er de uanset navnet. Vinterhilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Kirsten blade er også et godt bud :)

   Slet