Emilie ønskede en hue. Det første forsøg var ikke en succes.
Da jeg faldt over Camilla Vads Patentsnoninger, vidste jeg bedre og viste frem inden jeg overhovedet overvejede at strikke. Det viste sig at jeg alligevel godt kender Emilies smag og hun synes det var den helt rigtige hue.
Garn blev fundet frem og et ønske om et farveforløb blev luftet. Jeg startede op, strikkede derudaf og kan konstatere at patentstrikkede snoninger nok er rigtig, rigtig pæne, men ikke en udpræget fornøjelse at strikke.
Det gjorde det ikke bedre, at den farveovergang jeg selv synes var fint regnet ud ikke rigtig virkede – med optrævling og omstrik (også af snoninger) til følge…
Længe lå den færdig, for en pelspompom var ønsket, og sådan en var ikke lige at finde.
Men nu er den klar. Den er taget i brug, og måske så du den allerede på billederne fra haven i går?
Nu mangler hun så bare et par matchende vanter – siger hun.
Design: Patentsnoninger af Camilla Vad.
Garn: 2 tråde Rasmillas Yndlingsgarn i farverne Lys Blågrå, Cowboy og Midnat tilsat en tråd Blackhill Superfine Alpaca Mørk Smagrad fra Garnudsalg.
Der går ikke meget til sådan en hue. Færdigt vejer den bare 78 gram. Alpacaen står for de første 21 gram, resten er fra Rasmilla.
Pinde: 3½ mm. Indtil de sidste indtagninger en ærmerundpind, derefter strømpepinde.
Størrelse: huen er onesize – og passer heldigvis Emilie.
Bemærkninger: Jeg strikkede ribben af to tråde Rasmillas Yndlingsgarn og tilsatte først den tynde alpaca, da jeg nåede til patentstrikken.
Jeg valgte at strikke rundt på en rundpind, i stedet for som opskriften angiver at strikke frem og tilbage. Jeg havde ikke lyst til at sy sammen til sidst og få den uundgåelige søm indeni. Det betød dels at jeg slog 2 masker mindre op end angivet (kantmaskerne) og dels at hver anden pind (vrangsidepindende) strikkes omvendt i forhold til almindelig patent –2 vr sammen, 1 vrang løs af med garnet foran arbejdet*
Emilie ønskede en lidt længere hue, så jeg gentog snoning 1 en ekstra gang.
Jeg farveskiftede mellem snoningerne – fra 2 pinde efter en snoning til 2 pinde før en snoning – ved at skifte den ene tråd ud med den næste farve. En forholdsvis simpel og meget effektiv måde at lave et flydende farveskift, når der i forvejen strikkes med to tråde.
Har du lyst til at se flere billeder af huen, kan den ses lige her på Ravery.
Hvor er den fin, det må være det næste jeg skal lære, patentsnoniger. Det var dejlige billeder fra haven.
SvarSletMarianne, det var dejligt at komme en tur forbi haven. Og patentsnoninger skal bestemt læres :)
Slet