søndag den 12. juni 2016

Garnstafet


Vi havde ikke været der før, og allerede i februar besluttede vi at det skulle prøves af. Weekenden blev afsat, hotellet bugget og en færgeoverfart bestilt. Bettina mente at når vi alligevel tog turen helt fra København, var det ikke en større omvej at køre videre fra Aarhus mod Aalborg og Garnudsalg.


Modeshow - Nordiske Masker

Modeshow - Nordiske Masker


Fredag blev talt med til weekenden, der blev lige præcis så skøn, som en weekend i hyggens og samhørrighedens tegn skal være. Det ultimative ved turen var helt klart at være sammen, at snakke, at slentre gennem byen og at bruge tid i hinandens selskab. Den del fungerede perfekt – vi gør det helt sikkert en anden gang. Tager på weekend altså.

Turens højdepunkt var Garnudsalg. At få lov at røre ved garnerne, at fylde en spand med alt det, der hjemmefra var skrevet på en liste, at sidde ved langbordet, at hilse på og have al den tid der var brug for. Vi blev længe, og selvom listen var skrevet hjemmefra, var det et noget grænseoverskridende køb, der fylder godt og uden tvivl vil give masser af fornøjelighed lang tid ud i fremtiden.

Jeg har aldrig købt så meget garn på een gang før.


Modeshow - Nordiske Masker

Modeshow - Nordiske Masker


Garnstafetten var jeg til gengæld ikke imponeret af. Jeg havde håbet på inspiration, på glæde over strik og glade mennesker. De to sidste blev ganske vist opfyldt, og hos Tøndering Strik var der modeshow over en del af designerne fra Nordiske Maskers modeller.

Det var et hit. Det var fedt at se designerne selv i strikkede outfit. Gården bag butikken rammede showet fint ind, og der var mange fine modeller imellem, som jeg godt kunne drømme lidt om. Modeller jeg aldrig ville have overvejet, var de ikke blevet så fint præcenteret.

Jeg ved godt det ikke er helt fair, og mange af de andre butikker i stafetten også havde events med workshops eller inviterede gæster. Det druknede bare i alt for meget nedsættelse af de garner, der skulle sælges ud eller tilbud, der var kedelige. Jeg var bare ikke imponeret.

Derfor blev besøget i Broderi Moderne også en langt mere spændende oplevelse end hele resten af turen rundt i Aarhus. Det er en afsindig hyggelig butik, med alt hvad hjertet begærer – inden for broderi forstås. Jeg kom da også derfra med mere end jeg lige havde overvejet – på den anden side havde Anders hjemmefra udfordret mit til tider manglende shoppegen og, forsøgt dikteret at jeg skulle købe mindst tre ting - bare fordi de var pæne.

Jeg kom hjem med to pæne køb.


Modeshow - Nordiske Masker

Modeshow - Nordiske Masker


Alt i alt synes jeg ideen er rigtig god. Jeg ville nok have ønsket at butikkerne formåede at gøre det fælles i stedet for at blive i egen andedam. At tænke bredede, vildere og ud over grænserne.

Det hjalp ikke på oplevelsen, da jeg, i den sidste butik vi var forbi, overhørte en ekspedient forklare en uvidende kunde at Garnstafet var “Det her med at vi har tilbud på noget garn og holder åbent både lørdag og søndag…”


4 kommentarer:

 1. Hvad købte du så hos Garnudsalg? De har jo så gode tilbud at det er meget svært at lade være....
  Ham Anders lyder fornuftig. Godt du købte noget 'fordi det er pænt'. Så er jeg ikke ene om det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte - du ved, sådan lidt af hvert. LinWool, CottonWool, Højlandsuld og lidt recykled cotton, bare fordi :)
   Og ja, ham Anders er ikke helt dum.

   Slet
 2. Lyder som den dejligst weekend, jeg må vist i garnudsalg til sommer. Dejlige billeder fra modeopvisningen, der er mange fine modeller. Synes også ham Anders lyder fin, glæder mig til at se, hvad du købte fordi det er pænt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne det var en dejlig weekend, og Garnudsalg er bestemt et besøg værd :)

   Slet