søndag den 19. juni 2016

Atten år – en måned før tid


Der er noget magisk ved at køre hjem i de tidlige morgentimer. Specielt om sommeren, hvor solen allerede står højt, vejene er tomme og trafik er noget der skal kigges længe efter.

Det har været en skøn eftermiddag, aften og nat. Alt i et, nærmest.


Hyldeblomster en tidlig junimorgen


Dagene inden har været præget af forberedelser og allerede fredag startede vi med at dække bord og rykke lidt rundt på møblerne, inden lørdag startede tidligt, de sidste indkøb skulle klares og Klubben skulle omdannes fra Klub til Familiemiddag og fest.

Yndlingsfamilien dukkede op timer før de andre, hjalp til, hyggede og var dejlige at se. Klokken fem ankom resten af familien, sammen med et par udvalgte veninder.

Menuen var der ikke noget galt med, og masser af det var der. Ingen gik sultne fra bordet, og flere udtrykte glæde over maden. Anders og Emilie har stort set stået for hele madlavningen, mest Emilie. Jeg har gået en smule til hånde og lavet den salat jeg fik besked på. Til gengæld er jeg god til at rydde af og rydde op og rydde ud.

Senere ankom endnu et hold gæster, denne gang af den yngre version, der skulle holde fest. Discorummet stod for, glade stemmer i flere lydstyrker flød om os, og jeg fik gelejdet familien mod sofagruppen længst fra Discorummet, så alle kunne være  uforstyret af hinanden.


Hyldeblomster en tidlig junimorgen


Efterhånden forsvandt familien. Yndlingsfamilien holdt længst – var også den med ungdom, der gerne ville feste med, men da klokken blev to, og de kunne se frem til en lang tur hjem, blev de unge pakket sammen og stoppet ind i bilen.

Der var stadig godt gang i festen, meget var i løbet af aftenen ryddet væk og gjort klar. Jeg fik læst lidt op på den uddannelse vi alle skal på næste skoleår, inden øjnene glippede for meget, jeg beluttede at vove forsøget, lagde mig ned, lukkede øjnene og var stadig opmærksom på omgivelserne.

Det lykkedes, og tre kvarter senere da klokken nærmede sig fire, kunne jeg fornemme på lydene at festen var ved at være slut. Jeg stablede mig på benene, sagde til ungerne at gav de den en skalle nu, skulle vi ikke tilbage og gøre rent senere i dag. Det lod de sig ikke sige to gange, og selvom de var trætte, gik der ikke mange øjeblikke før de var fuldt beskæftiget med samling af flasker, gulvvask, vask af borde og flytten rundt på møbler.


Hyldeblomster en tidlig junimorgen


Klokken nåede alligevel at blive seks inden vi var helt færdige, pigerne kørte i forvejen hjem, jeg cyklede og Anders fandt en bus. Nu ligger der tre tøser i Emilies seng og sover, Anders ser Le Mans, og lige om lidt vil jeg sætte mig ved siden af ham med strikketøj og måske en kop the.

Jeg er ikke rigtig træt – lige nu – men det kommer nok.

Og jeg har heldigvis hele søndagen til at være træt i.


8 kommentarer:

 1. Herlig dag I har haft. Håber du får et par timer på øjet, ellers bliver dagen vist meget lang😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, jeg fik sovet og nydt og bare været. Sådan helt rigtig søndagsagtigt :)

   Slet
 2. Skien en skøn fest I har haft, dejligt at alt klappede som det skulle, blev du færdig med du ved nok?

  SvarSlet
  Svar
  1. Lona, jeg blev færdig, og selvom der var meget at have styr på, var det en skøn aften :)

   Slet
 3. Det lyder som den herligste fødselsdag med både familie og venner. Håber du fik en lille lur i løbet af søndagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det var en god fødselsdag. Alle var glade og ville bare gerne være sammen, så kan man næsten ikke forlange mere :)
   Og jo, jeg fik sovet :)

   Slet
 4. Mon ikke fødselsdagsbarnet var godt tilpas efter så skøn en fest, og søndage er gode at være trætte i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, hun var bestemt godt tilpas, med venindeovernatning, glæde over festlighederne og en flok dejlige gaver.
   Vi andre nøjedes med at komme hviledagen i hu :)

   Slet