onsdag den 1. juni 2016

Stangmasker i metermål


For et par uger siden fulgte et tillæg med hæklerier med Hendes Verden. Tillægget indeholdt op til flere kjoler, jeg fik en voldsom lyst til at kaste mig over.

Specielt en satte sig fast, og der gik ikke mange dage, inden jeg var forbi Panduro og ryddede hylden for råhvid bomuld af den rigtige slags.


Kjole med bindebånd


Jeg strikker ellers sjældent af det garn en opskrift foreskriver, men lige præcis Nova fra Järbo har jeg hæklet med før, og altid haft en god oplevelse med. Og når nu jeg vidste hvor jeg kunne finde det.

Jeg kastede mig over projektet med en sådan fart, at jeg nåede at hækle hele bærestykket, inden det gik op for mig at min hæklefasthed ikke virker. Med et skift til en større nål og en smule irritation over at den angivne hæklefasthed ikke var til at gennemskue, virkede det hele pludselig meget bedre.

Det gik overraskende stærkt at hækle stangmaske efter stangmaske kun afbrudt af luftmasker og muslinge. De sidste hedder i min gamle hæklebog fra halvtredserne ananasmasker, og da mine første forsøg ikke lignede billedet, dæmrede det med den gamle hæklebog, og erindringer om meget lange masker.

Jeg er afsindig tilfreds med resultatet, men opskriften er jeg ikke imponeret over. Det er ikke første gang opskrifter fra Hendes Verden har været utilfredsstillende. Det virker næsmest som har nogen glemt at læse korrektur. Jeg ønskede flere gange et diagram, der kunne have kastet lys over det diffuse, der flere steder antog at jeg vidste mere, end jeg synes at have læst mig til.

Luftmasker figurerede opskriften igennem som vinden blæser med ingen, en eller to, selvom jeg via billedelæsning kunne se at antallet af de famøse luftmasker skal være det samme hele kjolen igennem.

Måske.


Kjole med bindebånd


I hvert fald startede jeg ud uden luftmasker mellem stangmaske og muslingene/ananasserne/de der dutter og øgede over fem-seks omgange til de to der med nogen diversitet fremgik længere nede i opskriften.

Min kjole er vist noget længere end opskiften angiver. Den er også tydeligt blevet lidt længere i løbet af dagen, men på den anden side er bomuldsgarn ikke det letteste og det giver mening at maskerne sætter sig i brug.

Og længden kan jeg bestemt godt leve med.

Faktisk kunne jeg godt få lyst til at hækle en mere.

Når nogen af de andre projekter, der står i kø er overståede.
Design: Kjole med bindebånd fra Hendes Verden. Opskriften findes i et hækletillæg til nr 20 – 2016.


Garn: 400 gram Nova farve 48002 fra Järbo Garn. 


Hæklenål: 3½ mm.


Størrelse: Medium.


Kjole med bindebånd

Bemærkninger: Hjertekanten var forholdsvis simpel at lave, da først jeg havde fået tygget mig gennem forklaringen. Det ændrede dog ikke ved at jeg syes den var lidt kedelige at lave og tog noget af spændingen ved et nyt projekt.

Som med alle top-down projekter er det muligt at prøve undervejs. det betød at jeg endte med at tilføje tre omgange til bærestykket for at nå den rigtige længde inden overgangen til skørtet.

De første omgange med “muslinge” hæklede jeg ingen luftmasker mellem stangmasken og “muslingen”. Over de næste omgange hæklede jeg først en og siden to luftmasker mellem stangmaske og “musling”.

Ærmet synes jeg blev for stramt og hæklede to luftmasker i stedet for en mellem muslingegrupperne.

Jeg ændrede en lille smule i dobbeltstangmaskegrupperne og undlod de yderste dobbelte stangmasker i dobbelte stangmasker og hæklede i stedet alle fem dobbelte stangmasker over luftmaskerne mellem de to forrige samlede dobbelte stangmaskegrupper. Jeg synes det så pænere ud.


Kjole med bindebånd


Der kunne helt sikkert godt dukke en to’er op en dag. Men først er der flere andre hæklede kjoler og en enkelt strikket der spøger i baghovedet.


Har du lyst til at se flere billeder af kjolen, kan den ses lige her på Ravery.

6 kommentarer:

 1. Hold k... hvor er den flot! Let og sommerlig og helt perfekt til dig! Imponerende lige at ryste den ud af ærmet trods dårlig opskrift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, ja det er godt at have erfaring at bygge på :)

   Slet
 2. Hvor er den blevet fin. Utroligt, at man kan lave den så hurtigt, når man tager i betragtning at den jo næsten er lavet to gange. Jeg synes den er super fin og feminin i den offwhite farve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Britt, jeg var også overrasket over hvor hurtigt det gik :)

   Slet
 3. Er du da vims, den er flot, den er helt perfekt til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Lydert, jeg er temmelig sikker på, at jeg bliver rigtig glad for den :)

   Slet