fredag den 14. december 2012

Min masochistiske cykel


Min cykel er mærkelig. Meget mærkelig.

Den er vild med sne og kulde.

Den afskyer den varme kælder.

Meget mærkeligt.


December 2012


December 2012


Min erfaring er ellers at cykler holder mest af, at være inde i varmen. At cykler hellere vil være inde end ude i kulden.

Det gælder så ikke min.

Siden kulden satte ind og sneen begyndte at falde, har min cykel higet efter at være ude. At stå dagen lang i kolde cykelstativer. At føle kulden og blive gennemkold.


Siden sneen satte ind, har min cykel hakket og stammet. Når jeg om morgenen trækker cyklen af stalden, vil den under ingen omstændigheder samarbejde.

Gearene hakker. Så meget at det føles som om det hele er ved at bryde sammen under mig. Så meget at jeg ikke tør træde til, og ender med at køre i første gear hele vejen.

Der er langt fra første til femte, der ellers er mit yndling.


December 2012


Når turen går hjem, er det en ganske anden sag. Efter timer i det fri, spærret inde i gården ved lærerværelset, gennemsyret af kulde og muligvis pyntet med en smule sne, så kører det bare.

Ingen hakning, ingen fare for at styrte sammen. Bare derudad i femte gear. Hjemad mod Kælderen og varmen.

Lige indtil næste morgen....


Hmmm

Gad vide om den i de tidlige timer i virkeligheden strejker over at skulle ud, og om aftenen som en anden hest glæder sig så meget til at komme hjem, at den ganske glemmer at den strejker?

6 kommentarer:

 1. Ha ha ha jeg kan godt lide din cykel, den har i den grad personlighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Catarina, jeg holder også meget af den. Jeg kan bare ikke så godt lide den, når den modarbejder mig :)

   Slet
 2. Svar
  1. Losarinas mor, det er sjovt, men jeg fik først tanken om det sidste, da jeg havde skrevet alt det andet. Jeg vælger også at tro det sidste :)

   Slet
 3. hej Pernille
  jeg har en teori som går ud på at din cykel fungerer bedre når det er koldt, fordi jern trækker sig sammen i kulde.
  Måske skal den bare justeres i gearkablet, det er ret nemt. Du skal bare dreje på en lille dims, som får kablet til at blive strakt mere ud. Det fungerede for min cykel, da den engang brokkede sig på og knirkede og knagede, så jeg ikke turde skift gear, kablet, som er af metal, var bare for løst.
  Jeg synes ellers din version er rigtig fin, jeg kan godt lide tanken om en cykel med personlighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den tanke har vi også været inde over, Evi. Og måske skal jeg prøve at skrue lidt. Jeg er bare ikke rigtig tryg ved det, for min cykel er udstyret med sådan nogle gear, som selv cykelsmeden siger altid fungerer, og som han helst ikke vil røre ved. For de er indstillet perfekt!
   På den anden side, er det ikke usandsynligt at selv perfekte kabler giver sig lidt med tiden :)

   Slet