torsdag den 13. december 2012

Det lister sig ind


Der er ikke meget jul i mit hjem. Ingen pynt, ingen gaver, kun begyndende lister og en rengøring, der begynder at ligne noget.


Og så alligevel. Som noget helt nyt, købte vi juletræ i tirsdags. Emilie udvalgte et lille fint et. Jeg håber ikke det fylder for meget, når det kommer ind. Lige nu står det indpakket på altanen. Men det er købt. Og lige. Jeg plejer ellers at være blandt de sidste til juletræsindkøb. Med skæve og forkrøblede træer til følge.


Klistret dej i geled


Efter førtste bagning - det klistrede er næsten væk


Adventskranse og juledekorationer har endnu ikke fundet vej, men jeg fandt tre fine stager og lys, der sammen med årets nye indkøb af spændende kugler til træet, udgør den foreløbige julestemning. Det ser ud til at svampe er i høj kurs i år.

Trods manglende planlægning og omrokering af hjemmet, skal det hele nok være klart når gæsterne dukker op den treogtyvende. Tror jeg. Og ellers finder vi nok ud af det.

Men det lister sig ind. Julehumøret. I morges besluttede jeg for eksempel at lade vasketøj være vasketøj, og bagte i stedet.

Biscotti. Efter opskriften Daniel engang kom hjem med.

Jeg nåede lige at hive den sidste plade ud af ovnen, inden formiddagen var slut og arbejdsdagen tæt på i gang.


Den skarpe kniv er taget i brug


Rad og række på bagepladen


Jeg glemte at mængden af sukker måske er lige højt nok.

Til gengæld har den fikse bagekniv fra Fiskars, jeg købte for en tier engang for et par år siden, endnu engang vist sit værd. Den er genial. Både til at fordele dej, og skrabe alt det klistrede af bordet, når pladerne er havnet i ovnen og rengøringen står for døren. Og tydeligvis også sammen med masser af mel, til at overvinde klistret dej, og få lidt styr på proportionerne.


Biscotti


Min mormors gamle kagedåser er nu fyldt med søde kager. Familien har fået forbud mod at kaste sig over dem. Jeg håber de hører efter, så der er kager til kaffen, når dagen oprinder og yndlingsfamilien er ankommet.

Jeg har fundet en anden opskrift, der også skal afprøves.

Måske i morgen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar